Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Apel do jeżdzących po paliwo na Ukrainę przez Krościenko !

63 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~przemytnik patriota~

~przemytnik patriota~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 06:41:59

Drodzy Państwo !

Jeżeli jeździcie po po paliwo na Ukrainę prze przejście w Krościenku i stoicie w długich kolejkach !!

Nie pozwólmy by po Polskiej stronie co chwilę na początek kolejki wpychały ukraińskie auta !!
W każdej tego typu sytuacji dzwońcie do Straży Granicznej tel. 13 465 83 02 - proście o rozmowę z kierownikiem zmiany i proście o interwencję !

Wczoraj tak zrobiłem (kolejka 3 godziny po naszej stronie) i ukraiński bus który wrył się do kolejki (ktoś go p.p. wpuścił) został wyprowadzony po 5 min. na koniec kolejki przez Straż Graniczną !
Nie dajmy się zastraszyć !

#2 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 12:44:09

albo przemytnik albo patriota. Chcesz kraść , łamać prawo, oszukiwać państwo i jeszcze domagasz się prawa.

#3 ~sztucznakolejka.pl~

~sztucznakolejka.pl~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 15:44:21

Jak Polski Kali ukraść krowę to dobrze a jak Polskiemu Kalemu ukradną krowę to wrzeszczy w niebogłosy. Najlepiej żebyś zrobił kilka kółek na dobę a Ukraińcy niech stoją w kolejce co? Niech się cieszą że wogóle mogą wjechać do tak cywilizowanego i wysoce rozwiniętego kraju jakim jest Polska. Tylko że zamieszkują ją tacy "patrioci" którzy jednocześnie ją z miłości okradają. No bo po co tam jeździsz? Turystycznie? Ile kilometrów zajechałeś w głąb Ukrainy? Co tam zwiedzałeś? O Ukrainie wiecie tyle co o Ukraińcach

#4 ~przemytnik~

~przemytnik~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 17:44:02

Na Ukrainę jeźdźę po paliwo, bo Rudy buc Donald i jego kumpel Komoruski, razem z komuchami z SLD i ORMO-wcami z Platfusowni Obywatelskiej, tak rządza, że niedługo z głodu przyjdzie zdychac.

#5 ~przemytnik patriota~

~przemytnik patriota~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 20:20:51

do "gość"
"albo przemytnik albo patriota. Chcesz kraść , łamać prawo, oszukiwać państwo i jeszcze domagasz się prawa."

do sztucznakolejka.pl
Jak Polski Kali ukraść krowę to dobrze a jak Polskiemu Kalemu ukradną krowę to wrzeszczy w niebogłosy. Najlepiej żebyś zrobił kilka kółek na dobę a Ukraińcy niech stoją w kolejce co? ....

Używając pseudonimu "przemytnik patriota" liczyłem na inteligencję i poczucie humoru forumowiczy - cóż trochę się zawiodłem.... spieszę wyjaśnić, że na Ukrainę raz na 3-4 mce i tankuję paliwo i kupuj cukierki i tyle, żadnego przemytu gwoli ścisłości :)

Ww. autorzy wpisów prawdopodobnie nie byli nigdy na przejściu granicznym bo dziwnym trafem polskie auta nie podjeżdżają "na chama" bez kolejki a jeżeli już się to zdarza to baaardzo rzadko ! w ostatnią niedzielę ominęło mnie przynajmniej 5 ukraińskich aut i na jedno polskie dziwne prawda ?? - Polakowi można zwrócić uwagę ale
Ukraińcom ludzie boją się pisnąć słówko bo każdy obawia się o swoje zdrowie a może i życie po przekroczeniu granicy drogi "gościu" i "sztucznakolejko.pl"

Oczywiście jeżeli do kolejki wpychają się Polacy należy wykonać taki sam telefon do Straży !! to jest oczywiste, porządek musi - przynajmniej po naszej stronie

pozdrawiam wszystkich przekraczających granicę w Krościenku

#6 ~kierowca~

~kierowca~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 01:59:41

Wyświetl postUżytkownik przemytnik patriota dnia 04 kwiecień 2011 - 06:41:59 napisał

Drodzy Państwo !

Jeżeli jeździcie po po paliwo na Ukrainę prze przejście w Krościenku i stoicie w długich kolejkach !!

Nie pozwólmy by po Polskiej stronie co chwilę na początek kolejki wpychały ukraińskie auta !!
W każdej tego typu sytuacji dzwońcie do Straży Granicznej tel. 13 465 83 02 - proście o rozmowę z kierownikiem zmiany i proście o interwencję !

Wczoraj tak zrobiłem (kolejka 3 godziny po naszej stronie) i ukraiński bus który wrył się do kolejki (ktoś go p.p. wpuścił) został wyprowadzony po 5 min. na koniec kolejki przez Straż Graniczną !
Nie dajmy się zastraszyć !

Powinien wyrzucic z kolejki tez tego co go wpuscil !!

#7 ~Orzeł Bielik~

~Orzeł Bielik~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 13:21:48

Nie powinno sie wpuszczać Polaków na Ukrainę "po paliwo" ponieważ budżet Rzeczypospolitej Polskiej na tym solidnie traci. Przy wyjeździe na Ukrainę w pojazdach z polską rejestracją powinien być sprawdzany stan paliwa w zbiorniku (powinna być nie mniej niż połowa). Należy zlikwidować szmugiel i nielegalny handel paliwem i ukrytymi w pojazdach papierosami bez polskiej akcyzy. Prawdziwy Polak patriota nie powinien okradać własnego kraju.

#8 ~Orlica~

~Orlica~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 13:35:43

Och Orliku lejesz miód na moje serce :P

#9 ~paf~

~paf~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 20:40:15

Wyświetl postUżytkownik Orzeł Bielik dnia 05 kwiecień 2011 - 13:21:48 napisał

Nie powinno sie wpuszczać Polaków na Ukrainę "po paliwo" ponieważ budżet Rzeczypospolitej Polskiej na tym solidnie traci. Przy wyjeździe na Ukrainę w pojazdach z polską rejestracją powinien być sprawdzany stan paliwa w zbiorniku (powinna być nie mniej niż połowa). Należy zlikwidować szmugiel i nielegalny handel paliwem i ukrytymi w pojazdach papierosami bez polskiej akcyzy. Prawdziwy Polak patriota nie powinien okradać własnego kraju.

Pełna zgoda ! ja bym poszedł nawet krok dalej - nie powinno się Polaków wpuszczać do jakiegokolwiek kraju - każdy wyjazd powoduje wydawanie pieniędzy za granicą, a przecież każda złotówka jest nam potrzebna na drogi mosty i inne inwestycje

#10 ~radzio~

~radzio~
  • Goście

Napisano 07 kwiecień 2011 - 09:09:21

Widziałem tą sytuację :) klient wyjechał z kolejki strasznie zdziwiony, że jak to ? zawsze wjeżdżając jak chciałem a tu nagle Straż Graniczny każe mi jechać na koniec :) warto było to zobaczyć :)

#11 ~podatek skarbowy~

~podatek skarbowy~
  • Goście

Napisano 08 kwiecień 2011 - 15:11:28

Ale wy jesteście hojraki. Cwaniak na cwaniaku. Na Ukrainie to siedzicie jak trusie. Czego tam nie jesteście tacy mądrzy tylko full zbiornik i do dumu

#12 ~marek~

~marek~
  • Goście

Napisano 08 kwiecień 2011 - 18:48:49

Wyświetl postUżytkownik podatek skarbowy dnia 08 kwiecień 2011 - 15:11:28 napisał

Ale wy jesteście hojraki. Cwaniak na cwaniaku. Na Ukrainie to siedzicie jak trusie. Czego tam nie jesteście tacy mądrzy tylko full zbiornik i do dumu

facet - o czym ty piszesz ? chodzi o to że Polacy nie dość że siedzą cicho po stronie ukraińskiej to również boją się cokolwiek zrobić nawet po stronie polskiej ... po prostu boją się odwetu, chodzi o to żeby z tą sytauacją skończyć i zaprowadzić porządek. Twoja wypowiedź świadczy o wyjątkowej ignorancji

#13 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 kwiecień 2011 - 11:27:57

Wyświetl postUżytkownik marek dnia 08 kwiecień 2011 - 18:48:49 napisał

facet - o czym ty piszesz ? chodzi o to że Polacy nie dość że siedzą cicho po stronie ukraińskiej to również boją się cokolwiek zrobić nawet po stronie polskiej ... po prostu boją się odwetu, chodzi o to żeby z tą sytauacją skończyć i zaprowadzić porządek. Twoja wypowiedź świadczy o wyjątkowej ignorancji
Ależ niedługo wszystko sie skończy. Nasze władze maja wprowadzić jakies drakońskie przepisy, jeżeli chodzi o przewóz paliwa. I będzie po sprawie. Jeszcze nasi przemytnicy zatęsknią za tymi kolejkami.
Tak na marginesie jak ktos okradający własne państwo moze nazywać sie patriotą?

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 kwiecień 2011 - 15:23:39

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 09 kwiecień 2011 - 11:27:57 napisał

Ależ niedługo wszystko sie skończy. Nasze władze maja wprowadzić jakies drakońskie przepisy, jeżeli chodzi o przewóz paliwa. I będzie po sprawie. Jeszcze nasi przemytnicy zatęsknią za tymi kolejkami.
Masz racje w myśl powiedzenia - NIE KRADNIJ PAŃSTWO NIE LUBI KONKURENCJI.

#15 ~diadia zajcew~

~diadia zajcew~
  • Goście

Napisano 09 kwiecień 2011 - 20:04:54

:)

to tak jak "upowiec" herojem.... :)

#16 ~przemytnik patriota~

~przemytnik patriota~
  • Goście

Napisano 09 kwiecień 2011 - 22:27:07

Słucham ? czy wyjazd za granicę jest w naszym kraju karalny ? czy popełniam przestępstwo kupując za granicą paliwo (w dopuszczlnych prawem ilościach)? jaki przepis kodeksu karnego łamię czyniąc powyższe ? - "gościu" przeczytaj 2 razy mojego posta, potem swojego i napisz ponownie że ktoś kogoś okradł ...
jeżeli to miał być polemika to w żałosnym stylu

#17 ~Ekonom~

~Ekonom~
  • Goście

Napisano 10 kwiecień 2011 - 07:31:42

Większość polaków woli pomachać flagą niż uczciwie zapłacić podatki. Dlatego ten kraj przez wiele lat będzie tylko wegetował.

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 kwiecień 2011 - 12:52:09

Wyświetl postUżytkownik przemytnik patriota dnia 09 kwiecień 2011 - 22:27:07 napisał

Słucham ? czy wyjazd za granicę jest w naszym kraju karalny ? czy popełniam przestępstwo kupując za granicą paliwo (w dopuszczlnych prawem ilościach)? jaki przepis kodeksu karnego łamię czyniąc powyższe ? - "gościu" przeczytaj 2 razy mojego posta, potem swojego i napisz ponownie że ktoś kogoś okradł ...
jeżeli to miał być polemika to w żałosnym stylu

Skoro taki dobry z ciebie obywatel i załuzmy, że naprawdę nie handlujesz benzyną to po pierwsze po co narazasz sie na nieprzyjemności na granicy dla paru złotych oszczędności? Po drugie skoro jesteś patriotą powinienś jezdzic na polskim paliwie a nie ukrainskim.
Sam sobie jestes winien, po co gębę patriotyzmem wycierasz i ludzi draznisz?

#19 ~Były tak zarabiajacy~

~Były tak zarabiajacy~
  • Goście

Napisano 10 kwiecień 2011 - 19:58:44

A ja napisze tak ludzie nie maja za co zyc bo panstwo w tym kraju nie pomoze mlodym ludziom starszym ludziom godnie zyc. czy tak bardzo okradamy kraj sadze ze nie bo ci biedni ludzi ktorzy sprzedadza te paliwo wydadza zarobione pieniaki w polsce na jedzenie i inne potrzebne rzeczy.Jezeli w naszym kraju ta najnizsza krajowa wynosila by minimum 2.200 netto i cena paliwa kosztowala bez podatku 23% i innych akcyz etc. wahajac sie w cenie 3.5 za litr to bysmy tam nie jezdzili nie przemycali tego paliwa. Wiec kutnie czy okradamy kraj czy nie sa troszke zbedne dajmy zyc ludziom na najnizszym szczeblu ktory takze okrada kraj jak ci na najwyzszym . Pozdrawiam

#20 ~porzadny obywatel~

~porzadny obywatel~
  • Goście

Napisano 12 kwiecień 2011 - 16:23:45

Wyświetl postUżytkownik Były tak zarabiajacy dnia 10 kwiecień 2011 - 19:58:44 napisał

A ja napisze tak ludzie nie maja za co zyc bo panstwo w tym kraju nie pomoze mlodym ludziom starszym ludziom godnie zyc. czy tak bardzo okradamy kraj sadze ze nie bo ci biedni ludzi ktorzy sprzedadza te paliwo wydadza zarobione pieniaki w polsce na jedzenie i inne potrzebne rzeczy.Jezeli w naszym kraju ta najnizsza krajowa wynosila by minimum 2.200 netto i cena paliwa kosztowala bez podatku 23% i innych akcyz etc. wahajac sie w cenie 3.5 za litr to bysmy tam nie jezdzili nie przemycali tego paliwa. Wiec kutnie czy okradamy kraj czy nie sa troszke zbedne dajmy zyc ludziom na najnizszym szczeblu ktory takze okrada kraj jak ci na najwyzszym . Pozdrawiam
Zarabiam 1500 zł netto, moja zona 1100zł. I ani nam w głowie przemycać paliwo. Uwazam to za przestępstwo i tyle. Gdybys zarabiał 2500 netto tez bys znalazł powód zeby jechać po łatwy pieniadz. Nie zgrywaj tu biedaczka. Rozumiem, że ktoś w ten sposób zarabia na zycie ale niech nie dorabia do tego ideologi, nie wyjexdza z patriotyzmem. Normalnych uczciwie zarabiajacych ludzi to wnerwia. Może i jestem biedny, ale przynajmiej mam zasady.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych