Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

17 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~łańcuczanin~

~łańcuczanin~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:19:30

"Orkiestra to fenomen
Na czym polega fenomen Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy? Socjolog Janusz Gajos mówi, że przede wszystkim fakt, iż cel jest zbożny i utrafiony. Pomoc cały czas kręci się wokół małego dziecka, co dodatkowo wzrusza. "

Cel jak najbardziej zbożny.Bo ile to już sprzętu się kupiło......... NFZ na to coś nie ma co liczyć.WOŚP gra i oby było tak dalej!

#2 ~iza~

~iza~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:29:05

TO MASZ MAŁA WYOBRAŹNIĘ - WSPÓŁCZUJĘ

#3 ~RZESZOWIAK~

~RZESZOWIAK~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:47:28

PANU OWSIAKOWI I JEGO ORKIESTRZE JUŻ DZIĘKUJEMY.

#4 ~tomi~

~tomi~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 20:41:25

Pan Dr Mrozek się ucieszy. Korzysta ze sprzętów WOŚP na prywatne leczenie. Pewnie składa na nowe SUBARU bo pewnie stare to jakieś takie...

#5 ~lezayski~

~lezayski~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:08:47

Na allegro są łopatki do wyciągania drobniaków z puszek :D

#6 ~tomasz~

~tomasz~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:16:33

Dla rządzących do miodzio, pan owsiak jako prowodyr zbiera z ludzi kasę na sprzęt, który powinien być zakupiony przez dyrektorów szpitali ze środków NFZ. Tak więc biedni ludziska sprężają sie jak mogą i dają kasę bo to na dzieci.
A czy ktoś zadał Owsiakowi pytanie dlaczego zakupuje sprzęt dopiero w grudniu, tuż przed kolejną zbiórką??, Gdzie i za ile pracuje jego rodzina? W pierwotnym założeniu cel był szczytny. W obecnym czasie jest to jego sposób na życie, a dla NFZ sposób na niefinansowanie tego do czego zostali powołani.

#7 ~Zakompleksiony Cymbał~

~Zakompleksiony Cymbał~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:20:37

JAROSŁAW POLSKĘ ZBAW!!!!!!!!!!!!

#8 ~naro~

~naro~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:39:24

ANI GROSIKA DLA OWSIKA !!

#9 ~OLE!~

~OLE!~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 22:17:28

Uwielbiam jak ujadacie. To pokazuje tylko jak strasznie Was boli jak ludzie chcą być razem, jak się coś Polakom udaje. I cieszę się, że jesteście w mniejszości a MAO BRAKOWAO ;) No a teraz szczekajcie dalej.

#10 ~robert~

~robert~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 22:49:45

gość ze zdjęcia co roku wybiera z puszki na wódkę...mam nadzieje że wkońcu ktoś to zauważy bo nei raz takie słuchy mnie doszły...

#11 ~Adam~

~Adam~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 23:57:30

Wyświetl postUżytkownik robert dnia 07 styczeń 2012 - 22:49:45 napisał

gość ze zdjęcia co roku wybiera z puszki na wódkę...mam nadzieje że wkońcu ktoś to zauważy bo nei raz takie słuchy mnie doszły...

ŁATWO I SZYBKO MOŻNA NASIAĆ PLOTEK, ZEPSUĆ KOMUŚ OPINIĘ. GORZEJ POTEM POZBIERAĆ ......

#12 ~vit~

~vit~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 00:37:39

Wyświetl postUżytkownik tomasz dnia 07 styczeń 2012 - 21:16:33 napisał

Dla rządzących do miodzio, pan owsiak jako prowodyr zbiera z ludzi kasę na sprzęt, który powinien być zakupiony przez dyrektorów szpitali ze środków NFZ. Tak więc biedni ludziska sprężają sie jak mogą i dają kasę bo to na dzieci.
A czy ktoś zadał Owsiakowi pytanie dlaczego zakupuje sprzęt dopiero w grudniu, tuż przed kolejną zbiórką??, Gdzie i za ile pracuje jego rodzina? W pierwotnym założeniu cel był szczytny. W obecnym czasie jest to jego sposób na życie, a dla NFZ sposób na niefinansowanie tego do czego zostali powołani.
Masz rację Tomasz, też uważam że to państwo powinno zadbać w pierwszej kolejności o zdrowie i bezpieczeństwo swoich obywateli, dlatego to zadaniem instytucji państwowych takich jak NFZ powinno być przeznaczanie te cele pieniędzy, które przecież dostaje z naszych podatków, z pracy całego społeczeństwa. Niestety cały system jest niewydolny, stąd powodzenie i potrzeba takich akcji typu "pospolite ruszenie". Na krótką metę jest to może mobilizujące, pokazowe i medialne przede wszystkim, ale w perspektywie dłuższej niczego tak naprawdę nie załatwia, a przy okazji świadczy tylko o ułomności oficjalnych rozwiązań, oraz utrwala niewydolność obecnego systemu finansowanie ochrony zdrowia.

#13 ~Bartek~

~Bartek~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 06:47:06

Chyba Ty wyciągasz z puszki;/

#14 ~fan nowin~

~fan nowin~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 07:46:52

Mamy takich wspaniałych dziennikarzy w nowinach to nich sprawdzą ile sprzętu dostały rzeszowskie szpitale przez 20 lat orkiestry .

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 08:24:53

Wyświetl postUżytkownik fan nowin dnia 08 styczeń 2012 - 07:46:52 napisał

Mamy takich wspaniałych dziennikarzy w nowinach to nich sprawdzą ile sprzętu dostały rzeszowskie szpitale przez 20 lat orkiestry .

Raczej nie oczekuj ,ze to zrobia. Oni sa wyspecjalizowani tylko w sprawdzaniu ile dajemy na tace w Kosciele. Reszta ich nie interesuje.

#16 ~jacek~

~jacek~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 08:51:31

za takie publiczne nieprawdziwe osądy można spotkać się w sądzie.

#17 ~Bozena~

~Bozena~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 09:32:39

lubie orkiestre ale mnie nie pomogla nigdy

#18 ~ala~

~ala~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 09:36:21

Wyświetl postUżytkownik Bozena dnia 08 styczeń 2012 - 09:32:39 napisał

lubie orkiestre ale mnie nie pomogla nigdy
ale....?

To chyba należy cię cieszyć?

Lepiej być zdrowych nie chorować,ale nie każdy ma takie szczęście.Lubię?ale nie pomogę bo ja z tego nie będę korzystać tak to można odebrać......jakie to polskie.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych