Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

54 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 08:24:21

Taka suma pieniędzy ! i to ma być oszczędzanie ? Szkoda, że to tylko na zwykłych ludziach pracujących po 12 godzin sie odbija... Brak mi słów po prostu. Wszystko drożeje, a tu pieniądze leją się jak woda z kranu.

#2 ~artgru~

~artgru~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:00:11

Strasznie mnie to dziwi.Za dobrą pracę,choć to obowiązek to się należy jeszcze coś EXTRA ? Jak Szanownym urzędnikom mało i chcą dorobić gospodarczo, niech się zwolnią, zrobią miejsce tym którzy nic nie mają.Czegoś równie głupiego i bezsenspwnego jak uzasadnienie powyższe idiotycznej decyzji jak długo żyję(57 lat)JESZCZE NIE SŁYSZAŁEM ! !
PS. ....,A SPRÓBUJCIE COŚ ZAŁATWIĆ W URZĘDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#3 ~mieszkaniec~

~mieszkaniec~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:08:21

Mam nadzieję, że te "pożal się Boże redaktorzyny" zrobią z tego wielki artykuł na pierwszej stronie tak jak to miało miejsce w sprawie "czternastek" nauczycieli. Chyba, że się boją i będzie tylko mała wzmianka w tym brukowcu.
Niech podliczą ile kosztowało budżet wypłacenie zaległych pieniędzy (nazwane czternastki) dla nauczycieli, a ile kosztuje budżet wypłacenie tych trzynastek urzędasom.

#4 ~Anka~

~Anka~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:11:16

Jasne, premie, trzynastki, nagrody i brać, brać, brać. A bydełku podniesiemy czynsze, za wodę, za ścieki, podatki. Niech płacą, my przecież musimy brać! To jest po prostu skndal, żeby w sytuacji kiedy na wszystko brakuje, banda darmozjadów brała dodatkowe pieniądze ZA NIC!Wszyscy wiedzą że w urzędach faktycznie pracuje najwyżej 30% zatrudnionych. Rzeszta to lenie, nieroby, poztrudniani poo znajomości, bez jakichkolwiek kwalifikacji. Może już czas żeby reszta społeczeństwa utrzymująca to towarzystwo, zaprotestowała?

#5 ~hak~

~hak~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:22:19

Bandyctwo i złodziejstwo ja bym im zabrał z połowe pensji a nie jeszcze draniom dać

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:25:15

wyciąć połowę urzędników od sołtysa w górę i wtedy będzie dobrze !!!

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:05:42

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 05 luty 2012 - 09:25:15 napisał

wyciąć połowę urzędników od sołtysa w górę i wtedy będzie dobrze !!!
Oczywiscie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Od razu inaczej bys pisał, gdyby w urzedzie pracowała twoja, zona, córka itp ( 90 % pracowników urzędu to kobiety).
No to proponuj ile bys dał. 500 zł, 600 zł. I oczywiście przy tym wynagrodzeniu masz być profesjonalnie i kulturalnie obsłużony. Bądzmy poważni.
Pogońmy te wszystkie urzędniczki, nauczycielki to gzdie te kobiety maja pracować? Wszystkie na kasy albo do miotły?

#8 ~cc~

~cc~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:29:58

Po 1. trzynasta to nie jest żadna nagroda. Jest to część pensji wypłacana rocznie a nie miesięcznie.

Po 2. żeby zastąpić ją (trzynastkę) systemem nagród to najperw trzeba byłoby stworzyć jednolite, obiektywne i sprawiedliwe zasady ich przyznawania. W tak upolityczynionym środowisku pracy jak urzędy (gdzie jeden może pracować za 2 bo nie ma tzw. "pleców" i mieć gorzej niż ten co nie pracuje w ogóle bo jest nadany przez partię) nie wydaje się to możliwe. Gdyby teraz przeprowadzić likwidację 13 to taki dyrektor, prezydnet czy marszałek nie dostałby pewnie 10.000 tylko 40.000 a zwykły pracownik dostałby całe, wypasione 0 (zero). A powód zawsze by się znalazł. Jak chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie.

Po 3. to już jakiś historyczny temat.

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:31:56

To sie nazywa zaciskanie pasa... Dziki kraj.

#10 ~Z~

~Z~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:33:13

Jak to się mówi? Punk widzenia zależy od punktu siedzenia (albo leżenia). Takie "eksperckie" porady o kant "D" można rozbić. Pan Soliński zaciska pasa? Jakoś po nim tego nie widać. Takie porady każdy może dawać kto liczy na poklask publiki. Urzędnicy nie zarabiają dużo szanowny panie. Owszem są tacy, którym na konto co m-c wpływa 2500 zł netto lub więcej. A 13tka jest z pewnością potrzebna w tych czasach gdy rząd jawnie nas okrada pod szyldem zaciskania pasa. To pod adresem tego złodziejskiego rządu w którym pierwszy Tusk kracze o oszczędnościach powinien pan kierować porady eksperckie. Oni zarabiają krocie o jakich przeciętnemu mieszkańcowi Podkarpacia nawet się nie śniło. A śmią mówić o kryzysie. Oni wogóle wiedzą co to jest kryzys? Pan tez na WSIZie niemało zarabia więc przy Pana zarobkach wcale mnie nie dziwi, że 13stka nie jest Panu potrzebna. Ciekawe czy miałby Pan takie samo zdanie w sytuacji zarobków na poziomie 1500 zł jak spora grupa Rzeszowian?

#11 ~Sz.P. inż.~

~Sz.P. inż.~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:37:50

"absurd, relikt, kpina" - to może napiszecie coś o swoich Przywilejach Pismaki? To jest dopiero kpina.
Opisujecie rzeczywistość w krzywy i subiektywny, w taki jak wam pasuje sposób. I ciągle jątrzycie w społeczeństwie.
Tak było też z 14-stkami dla nauczycieli i nikt nie wyjaśnił, że nie są to nagrody, czy dodatkowe pensje, a zaległości z roku poprzedniego niewypłacone z różnych powodów.
Od 3 lat nie dostałem podwyżki nawet o inflację a paliwo zdrożało o 2 złote. I co? zabrać mi 13tkę? Z czego miałbym żyć? Ta nagroda "ratuje życie" niekiedy. A jak ktoś zazdrości, to zapraszam, przyjmijcie się do pracy w urzędzie, PSP, Policji, czy innych i zbaczycie jaka to kraina dobroci - tłumy petentów, stosy papierów, pożary, trupy, przestępcy, menele itp, itd.

Sami korzystacie z ogromnych przywilejów, a innym chcielibyćie zabierać. Żeby zacząć coś zmieniać, trzeba zacząć od siebie.

#12 ~xxx~

~xxx~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:42:13

pracuje już kilka lat, a 13-tki dostałem 1.400 zł! wiec nie piszcie w gazetach glupot

#13 ~bbbfcc~

~bbbfcc~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:47:55

Jak to ladnie czyta sie 3000 wielkie mi halo robicie przeciez taka osoba dostanie na reke jakies 1600 zl. Dlaczego podaje sie kwoty brutto ktore tak ladnie wygladaja a nie to co dostanie. Do tego nie ma ulgi podatkowej bo to bedzie 2 pensja w miesiacu. A dlaczego nikt nie krzyczy o trzynastki mundurowe dodatki jakies tam w policji czy gdzies inndziej. Dlaczego pozwolilismy (tak my) aby firmy prywatne wykorzystywaly nas i zabieraly wszystko. Gdby nie my u prywaciarza tez bylaby 13 i normalne socjalne. Tu wielkie krzyki a to ze od tego roku placic bedziemy podatek od imprez integracyjnych itp to juz cisza. Popatrze na czym nas "okradaja" na co godzimy sie i ta 13 w urzedzie to nic w porownaniu z zyciem codziennym. A poszukiwania Madzi przez jakas ..... 200 tys jak nic zaplacilismy. POliczcie wczesniej ile to jest w rzeczywistosci a pozniej krzyczcie

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:48:15

Wyświetl postUżytkownik Sz.P. inż. dnia 05 luty 2012 - 10:37:50 napisał

"absurd, relikt, kpina" - to może napiszecie coś o swoich Przywilejach Pismaki? To jest dopiero kpina.
Opisujecie rzeczywistość w krzywy i subiektywny, w taki jak wam pasuje sposób. I ciągle jątrzycie w społeczeństwie.
Tak było też z 14-stkami dla nauczycieli i nikt nie wyjaśnił, że nie są to nagrody, czy dodatkowe pensje, a zaległości z roku poprzedniego niewypłacone z różnych powodów.
Od 3 lat nie dostałem podwyżki nawet o inflację a paliwo zdrożało o 2 złote. I co? zabrać mi 13tkę? Z czego miałbym żyć? Ta nagroda "ratuje życie" niekiedy. A jak ktoś zazdrości, to zapraszam, przyjmijcie się do pracy w urzędzie, PSP, Policji, czy innych i zbaczycie jaka to kraina dobroci - tłumy petentów, stosy papierów, pożary, trupy, przestępcy, menele itp, itd.

Sami korzystacie z ogromnych przywilejów, a innym chcielibyćie zabierać. Żeby zacząć coś zmieniać, trzeba zacząć od siebie.
Prosze nie pisać, przyjmijcie sie do pracy w.....
Bo tysiące ludzi bardzo chce sie przyjac do tych instytucji ale nie ma dla nich etatów. Niestety nie maja pańskich znajomości, bo wykształcenie i kompetencje nie jeden może mieć wieksze od pana. Szanownych Panów Inżynierów czy Magistrów u nas od groma.
To co rezygnuje Pan. Prosze podać adres zakładu pracy. Zaręczam, że z miejsca wpłynie kilkadziesiat aplikacji na pana miejsce.

#15 ~Kierowca z bąbowca~

~Kierowca z bąbowca~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:50:24

Jak pan Ferenc pogniewał się na nas po udanym strajku ,to od trzech lat nie dostajemy trzynastki.

#16 ~Obserwator~

~Obserwator~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 11:01:58

Jak widać kryzys nie dotyka urzędników,ani posłów!Posłom po 500zł podwyżki,policji po 300zł,urzędnikom wysokie trzynastki,a emerytom po 71zł!Widać kto tu rządzi?!Nic dziwnego,bo przy wyborach tylu wyborców zadeklarowało swoją głupotę!

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 11:02:25

Wyświetl postUżytkownik Kierowca z bąbowca dnia 05 luty 2012 - 10:50:24 napisał

Jak pan Ferenc pogniewał się na nas po udanym strajku ,to od trzech lat nie dostajemy trzynastki.
Za to mozesz sobie poogladać świecidełka w rynku , cos ponad 700 tys na to poszło. A co.

#18 ~vito~

~vito~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 11:06:47

Urzędasy pracują w porywach 8 godzn/dobę, a nie 24. I nie pracują 13 miesiecy w roku, tylko 11 bo jest 26 dni urlopu (czyli miesiąc odpada.Poza tym dostają premie, dodatki świąteczne i często nieoprocentowane, albo nawet bezzwrotne pożyczki (znam osobiście przykłady). Jaka inna grupa zawodowa jest tak uprzywilejowana?? TO ZWYKŁY ROZBÓJ W PAŃSTWIE, KTÓRE LEDWIE ZIPIE!

#19 ~janko muzykant~

~janko muzykant~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 11:19:23

JESTEM ZA ZLIKWIDOWANIEM TYCH DODATKÓW, SAM ZA... I NIE DOSTAJE, NIE NALEŻY IM SIĘ !

#20 ~dearo~

~dearo~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 11:27:49

bezrobotni absolwenci uczelni gratulują urzędnikom 13- stek!!! a tak serio to niedługo zabraknie komu robić na ich pensje i 13 stki przy takim bezrobociu i drenażowi młodych. najlepszym kawałem jest to ze na aktywizacje młodych ludzi z urzedów pracy w tym roku zostało pryzdizelone 16 mln zł mniej niż w roku ubiegłym nie wspominając już ze w ubiegłym roku na staze pieniedzy zabrakło w czerwcu.co ja mowie wogole nie bylo zadnych pieniedzy na aktywizacje młodych i bezrobotnych. proponuje wogóle pieniadze ze stazy,dofinansowania stanowisk pracy,dofinansowania na założenie własnej działalnosci przeznaczyć na 14- stki dla urzędników ponieważ ciężko pracują na dobrobyt naszego państwa w pocie czoła. a teraz juz tak na całkiem serio dla kumatych: po pierwsze państwo powinno przeznaczac pieniadze na tworzenie nowych miejsc pracy a nie na 13 -stki? dlaczego? pomyślice sami.. czlowiek ktory pracuje odporwadza podatki kupuje przez to ze kupuje i płaci podatki raz ze panstwo ma wiecej pieniedzy z podatkow na budowy drog modernizacje itp. po drugie kupujac i wydajac pieniadze przyslowiowy kowalski daje miejsca pracy innym bo ktos musi te produkty ktore on kupuje dostarczyc zrobic. podsumuwując pytam się czy nie lepszym rozwiazaniem dla nas wszystkich byloby przeznaczenie tych kwot na aktywizacje bezrobotnych.polacy to deb***e skoro nie widzą ze takie działania do niczego nie prowadza... dlatego tez jeszcze raz absolwenci gratuluja 13 stek .hip hip huraa

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych