Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Fluor trujący?

• Nie możesz odpowiedzieć
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 karier

karier

Znajomy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 35 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 08:00:55

W ostatnim czasie widziałem kilka ciekawszych publikacji związanych ze szkodliwością fluoru...
No właśnie - czy to możliwe, że fluor jest szkodliwy dla naszego organizmu?

#2 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 09 grudzień 2011 - 15:41:09

A czemu ja ich nie widziałam? Możesz pokazać konkrety? Chętnie poczytam - jakoś informacja nie z tej ziemi. Fluor nie jest zawarty jedynie w pastach, ale również w setkach innych produktów.

#3 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 12 grudzień 2011 - 07:36:33

Nie wiem w czym jest fluor, ale wiem już to - http://kodczasu.pl/v...pic.php?p=42777
Poczytaj sobie i napisz co o tym myślisz.

#4 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 09:55:02

To tylko publikacja na forach. Skoro fluor jest szkodliwy to czemu nie gadają o tym w mediach, a pasty do zebów zawierają fluor? Troszeczkę to pozbawione sensu.

#5 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 07:40:42

Może dlatego, że dla wielu producentów oznaczałoby to milionowe straty? Musieliby jak najszybciej zmienić produkcję, albo przeprowadzić kampanie edukacyjne. Wiesz jakie to są koszty? Lepiej jest, kiedy o tym nikt nie mówi, ale podejrzewam, że jest to tylko kwestia czasu. Kiedy opisane zostaną dokładnie przypadki osób, które miały problemy przez nadmierny kontakt z fluorem, to zacznie się robić o tym głośno.

#6 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 15 grudzień 2011 - 10:55:49

Media mają głęboko w poważaniu to, ile stracą producenci. Oni pracują na swój biznes, a nie biznes producentów. No dobra... a co sam zamierzasz z tym zrobić? Do czego dążysz?

#7 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 07:43:35

Oczywiście do zmian.
Przecież istnieją pasty bez fluoru. Przykład? Ajona.
Pasta hamuje krwawienie, zmniejsza ryzyko paradontozy i nie zawiera fluoru, więc po prostu dla świętego spokoju zmieniam pastę właśnie na nią.

#8 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 19 grudzień 2011 - 11:07:45

Twój wybór - nie obawiasz się, że to całe działanie, które opisujesz to zwyczajne slogany, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością? Przecież ta pasta kompletnie nie jest znana.

#9 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 20 grudzień 2011 - 07:47:31

Hehe... ja mam przeciwne obawy - że to pasty pojawiające się w reklamach są kiepskie. Nie można kłamać opisując możliwości produktu. Zresztą - sam się o nich przekonam. Już mam Ajone u siebie. Okazało się, że to koncentrat pasty. Bardzo mała czerwona tubka. Na szczoteczkę nakłada się jedynie odrobinę pasty. Super się pieni ;-)

#10 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 21 grudzień 2011 - 09:40:46

No i jak niby ta odrobiona pasty, która w dodatku nie zawiera fluoru, może zdziałać cokolwiek pozytywnego?
Coś nie wydaje mi się, by twój pomysł był dobry. Obyś tylko nie żałował swojej decyzji.

#11 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 22 grudzień 2011 - 07:38:43

Uważam, że żałować będą inni - ja patrzę na to co robię rozsądnie. Nie podejmuję decyzji przypadkowych. Zmieniłem pastę, Ajona mi odpowiada, więc nie mam zamiaru niczego w tym zakresie zmieniać. Dla mnie to proste. A ty rób co chcesz... Twoja sprawa...

#12 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 23 grudzień 2011 - 14:11:02

Wiesz co? Dzisiaj będę w aptece to aż kupię sobie z ciekawości tą Ajone i ją sprawdzę ( o ile nie będzie kosmicznie droga). Tak ją wychwalasz pod niebiosa że masakra. Sama zobaczę czy jest ona cokolwiek warta. Zobaczymy.

#13 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 08:03:26

No proszę ;-) Nie spodziewałem się takiej reakcji akurat z Twojej strony.
I jak ci odpowiada ta pasta? Jesteś zadowolona? Kupiłaś czy tylko tak pisałaś?

#14 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 13:47:43

Kupiłam. Nie jest jakaś niesamowita, ale pokorzystam dłużej. Jeśli Ajona będzie mi odpowiadała to będę z niej korzystała tylko dla świętego spokoju.

#15 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 02 styczeń 2012 - 08:12:07

A czego dokładnie niesamowitego oczekiwałaś po paście do zębów? ;-)
Ajona leczy krwawienie, zapobiega paradontozie, nie zawiera barwników i konserwantów, a to najważniejsze.
Czego jeszcze od niej oczekujesz? ;-)

#16 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 03 styczeń 2012 - 10:03:19

Chłopie... samodzielnie mogę ocenić "smak", wygląd, a nie to czy pasta zapobiega chorobom - na pewno nie w kilka dni. Z pasty zaczynasz korzystać bo ci smakowo odpowiada. A dopiero po jakimś czasie można powiedzieć, że faktycznie chroni przed krwawieniem czy paradontozą.

#17 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 07:37:25

No w sumie to ... racja. Nie myślałem o tym w ten sposób. Ale co, ostatecznie będziesz próbowała na dłużej Ajony? Ja korzystam już "jakiś" czas i cały czas wszystko jest ok.

#18 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 05 styczeń 2012 - 11:34:53

Nareszcie myślisz ;-) Nie twierdzę, że z tą Twoją pastą jest coś nie tak - po prostu ja nie robię ochów i achów dopóki nie wiem, jaka jest wartość tego czegoś ;-)

#19 karier

karier

Znajomy

• PipPip
  • 35 postów

Napisano 09 styczeń 2012 - 07:43:16

Ok rozumiem - ale napisz na co ostatecznie się zdecydowałaś i dlaczego akurat na to, ok?
Jestem bardzo ciekaw opinii osoby, która była negatywnie nastawiona do rozwiązania.

#20 Klutka

Klutka

Znajomy

• PipPip
  • 23 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 10:41:19

Pewnie pozostanę przy tej Ajonie na jakiś czas bo nie widzę, by miała jakieś negatywne cechy, które by mnie odstraszały. Raczej będę z niej korzystała dłużej ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych