No cóż niestety będzie coraz trudniej osobom które mają nabierać doświadczenia. Ciekawej na jak długą metę będzie można tak ograniczać osoby młode. Przecież i tak wiadomo że stażysta to darmowa siła robocza. Cóż niestety powoli idziemy w błędne koło. Szkoda.
Jeszcze trudniej o staż na Podkarpaciu :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~Mateusz~
, lut 04 2012 16:25:57
6 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~Mateusz~
Napisano 04 luty 2012 - 16:25:57
#2 ~Bezrobotna~
Napisano 04 luty 2012 - 19:36:56
Świetnie! Po co w ogóle uczyć się studiować, żyć? Może od razu złapmy za sznurek.. :/
Dziwią się czemu wszyscy wyjeżdżają z Polski, no a jak tu żyć?
Teraz prosimy o artykuł jak szukać pracy za granicą, już to będzie bardziej interesujące.. jeśli chodzi o Polskę-jest mi nie dobrze ;/
Dziwią się czemu wszyscy wyjeżdżają z Polski, no a jak tu żyć?
Teraz prosimy o artykuł jak szukać pracy za granicą, już to będzie bardziej interesujące.. jeśli chodzi o Polskę-jest mi nie dobrze ;/
#3 ~err~
Napisano 04 luty 2012 - 20:17:31
Niech mi ktoś powie skąd się biorą pieniądze w Urzędach Pracy? Czy przynosi je Mikołaj? Czy daje je jakieś bezosobowe Państwo co to ma ich nieograniczoną ilość i ma je nie wiadomo skąd? Czy jest ktoś mądry kto mi powie skąd biorą się pieniądze w ilości więcej niż 800 zł/mies na stażystę i w ilościach pozwalających zatrudniać masę pracowników PUPu na bardzo korzystnych i dobrze płatnych warunkach?
Pieniądze na ten cel zabiera się otóż za pomocą podatków od PRZEDSIĘBIORCÓW. Taki przedsiębiorca zamiast sobie za te pieniądze normalnie zatrudnić pracownika, żeby on zarabiał dla niego kolejne musi oddać je PUPom. Za te oddane PUPom miliardy złotych zatrudnia się kogo popadnie na staże i to przeważnie do instytucji, które pieniędzy nie produkują, a tylko je kradną (jak ZUS, skarbówki, urzędy miast itp.). Genialne...
A wy głupki się zastanawiajcie czemu nie macie pracy...
Pieniądze na ten cel zabiera się otóż za pomocą podatków od PRZEDSIĘBIORCÓW. Taki przedsiębiorca zamiast sobie za te pieniądze normalnie zatrudnić pracownika, żeby on zarabiał dla niego kolejne musi oddać je PUPom. Za te oddane PUPom miliardy złotych zatrudnia się kogo popadnie na staże i to przeważnie do instytucji, które pieniędzy nie produkują, a tylko je kradną (jak ZUS, skarbówki, urzędy miast itp.). Genialne...
A wy głupki się zastanawiajcie czemu nie macie pracy...
#4 ~WWW~
Napisano 04 luty 2012 - 21:15:21
Ja liczę na premiera Tuska. On pomoże wszystkim młodym bez pracy. Jego polityka przyczyni się do wzrostu zatrudnienia w każdej branży. Naprawdę na to liczę, to przecież dobry i uczciwy człowiek, choć może sprawiać wrażenie bardzo wyrafinowanego i wyrachowanego typa.
#5 ~Ktos~
Napisano 05 luty 2012 - 11:01:32
Dokladnie, napiszcie jakis artykul o pracy i zarobkach w innych panstwach. W Polsce mozna sie dorobic co najwyzej garba, chyba ze sie potrafi kombinowac i oszukiwac. Nie ma sie co dziwic, ze jezeli dalej tak bedzie to w kraju zostana tylko ludzie w srednim wieku i starzy, reszta wyjedzie w swiat za zarobkiem, a polowa z nich tam zostanie bo nie bedzie do czego wracac. Przykre to, ze przyszlo zyc w takim kraju, gdzie po ukonczeniu dobrej uczelni z bardzo dobrym wynikiem pracuje sie w sklepie na kasie. Takie cos to tylko w Polsce
#6 ~Kadrowa~
Napisano 05 luty 2012 - 14:57:19
Ciekawe tylko dlaczego urzędom nigdy nie odmówią stażystów i akurat tam nigdy ich nie brakuje (nawet kilku naraz) mimo,że i tak ich nie zatrudniają... (chyba że oczywiście mają znajomości, ale to już inny temat) ponieważ przecież są "konkursy", które nie pozwalają na zatrudnienie osoby, która "nie wygra konkursu"... Dlaczego pani dyrektor Żuchowska z PUP w Rzeszowie nie odmówi stażów urzędom hmmm?
Obecnie pracuję w firmie, która się rozwija, zatrudniamy nowe osoby i szef chętnie zatrudniłby stażystę i gwarantuję, że jeśli by się sprawdził - zostałby zatrudniony, tak jak poprzednia stażystka, ALE!... staż oczywiście nie został nam przyznany od ubiegłego roku!!!!!!!! A w tym samym czasie z znanym mi dobrze urzędzie pracuje 4 stażystów naraz, którzy mają staże mimo zapewnień PUP Rzeszów, że nie będą przedłużane - a mają je nawet 9 miesięcy !!! Także ta cała sytuacja jest dla mnie chora... Ale - że tak powiem mało patriotycznie - przecież to POLSKA:/
Obecnie pracuję w firmie, która się rozwija, zatrudniamy nowe osoby i szef chętnie zatrudniłby stażystę i gwarantuję, że jeśli by się sprawdził - zostałby zatrudniony, tak jak poprzednia stażystka, ALE!... staż oczywiście nie został nam przyznany od ubiegłego roku!!!!!!!! A w tym samym czasie z znanym mi dobrze urzędzie pracuje 4 stażystów naraz, którzy mają staże mimo zapewnień PUP Rzeszów, że nie będą przedłużane - a mają je nawet 9 miesięcy !!! Także ta cała sytuacja jest dla mnie chora... Ale - że tak powiem mało patriotycznie - przecież to POLSKA:/
#7 ~Gość~
Napisano 06 luty 2012 - 18:44:38
Użytkownik Kadrowa dnia 05 luty 2012 - 14:57:19 napisał
Ciekawe tylko dlaczego urzędom nigdy nie odmówią stażystów i akurat tam nigdy ich nie brakuje (nawet kilku naraz) mimo,że i tak ich nie zatrudniają... (chyba że oczywiście mają znajomości, ale to już inny temat) ponieważ przecież są "konkursy", które nie pozwalają na zatrudnienie osoby, która "nie wygra konkursu"... Dlaczego pani dyrektor Żuchowska z PUP w Rzeszowie nie odmówi stażów urzędom hmmm?
a są jeszcze wolne stanowiska u Pani w firmie bo szukam pracy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia