Mieszkańcy Drabinianki nie chcą bloków w sąsiedztwie domków :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~vorn~
, lut 02 2012 09:32:15
11 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~vorn~
Napisano 02 luty 2012 - 09:32:15
Normalne w Rzeszowie !
W taki sam sposób powstała myjnia samochodowa przy ul. Leskiej.
W taki sam sposób powstała myjnia samochodowa przy ul. Leskiej.
#2 ~solcan~
Napisano 02 luty 2012 - 10:15:20
tyle w temacie...
www.showup.tv/pp/osiemPik
www.showup.tv/pp/osiemPik
#3 ~error~
Napisano 02 luty 2012 - 10:49:19
ludziom to zawsze coś nie pasuje najlepiej żeby byli tylko oni i znajomi a inni (obcy) na księżycu
#4 ~;;;;;;;;;;~
#5 ~pablodi~
Napisano 02 luty 2012 - 12:00:34
Dlaczego nie pytaliśmy o zdanie w sprawie budowy mieszkańców? Bo zgodnie z prawem nie są stroną. Ja buduję dom i aby uzyskać pozwolenie właściciele wszystkich sąsiednich nieruchomości musieli wyrazić zgodę. To jak jest w końcu???????
#6 ~Genek~
Napisano 02 luty 2012 - 13:10:27
Sąsiedzi nie muszą wyrażać zgody. Moga co najwyżej odwołać sięod decyzji. Zgoda jest potrzebna tylko wtedy gdy się z czymkolwiek "wchodzi" na teren sąsiada (np z przyłączami, dojazdem) lub ewentualnie jak jest służebność przejazdu. Taka zgoda jest potrzebna do oświadczenia o prawie dysponowania nieruchomością na cele budowlane. W innym przypadku nie ma potrzeby pytać sąsiadów.
#7 ~Stefan~
Napisano 02 luty 2012 - 14:31:24
Tak to jest w tej nierządnej Polsce. Niby prawo jest ale nie dla wszystkich ejdnakowe. W Rzeszowie, stolycy innowacji jest prawo szczególne. Jak ktoś chce coś wybudować to nie trzeba zwracać uwagę na jakieś prawo tylko trzeba iść do Prezia i to załatwić. Jak się załatwi, to urzednicy sa od tego ,żeby nagiąć to prawo tak, jak pasuje Preziowi. Postraszy się chołotę, ewentualnie coś obieca o czym i tak się wkrótce zapomni i najważniejsze aby "robota się robiła".
#8 ~mieszkaniec~
Napisano 02 luty 2012 - 14:36:15
BUDOWAĆ, budować wszędzie budować niech ludzie mają pracę.
#9 ~Gość~
Napisano 02 luty 2012 - 16:14:47
DRABINIANKA willową dzielnicą?!, koń by się uśmiał,hihihi
Zalewowe tereny, wody podskórne napierające z siłą wodospadu, jednym słowem GNÓJ a nie willowa okolica!
Co zaś budowy bloków, jestem ZA, ludzie muszą mieć gdzie mieszkać a zwłaszcza ludzie młodzi!
A tym co się to nie podoba proponuję powrót na WIOCHĘ z której przyszli, tam jest spokój cisza i widoki na gnojówkę!
Panie deweloper buduj pan i na nic się nie oglądaj!
Trzymam kciuki za Sp-nię Zodiak, na ulicy Solskiego leży odłogiem paredziesiąt arów i też okoliczni wieśniacy protestują blokując powstanie bloków. Jest taki jeden jęczmień czy żyto (radny) który ma w jednej z szeregówek rodzinkę i chciałby bardzo aby czuła się komfortowo ale niestety kochanienki nawet koneksje nie pomogą, bo ludzie chcą mieszkać w mieście na ładnie zagospodarowanym terenie a nie patrzeć na GNÓJ jaki na Solskiego zrobili dzisiejsi protestujący!. Już ja osobiście DOPILNUJĘ by dotychczasowy NEPOTYZM rza na zawsze się skończył!!!!!
Zalewowe tereny, wody podskórne napierające z siłą wodospadu, jednym słowem GNÓJ a nie willowa okolica!
Co zaś budowy bloków, jestem ZA, ludzie muszą mieć gdzie mieszkać a zwłaszcza ludzie młodzi!
A tym co się to nie podoba proponuję powrót na WIOCHĘ z której przyszli, tam jest spokój cisza i widoki na gnojówkę!
Panie deweloper buduj pan i na nic się nie oglądaj!
Trzymam kciuki za Sp-nię Zodiak, na ulicy Solskiego leży odłogiem paredziesiąt arów i też okoliczni wieśniacy protestują blokując powstanie bloków. Jest taki jeden jęczmień czy żyto (radny) który ma w jednej z szeregówek rodzinkę i chciałby bardzo aby czuła się komfortowo ale niestety kochanienki nawet koneksje nie pomogą, bo ludzie chcą mieszkać w mieście na ładnie zagospodarowanym terenie a nie patrzeć na GNÓJ jaki na Solskiego zrobili dzisiejsi protestujący!. Już ja osobiście DOPILNUJĘ by dotychczasowy NEPOTYZM rza na zawsze się skończył!!!!!
#10 ~vv~
#11 ~mieszkanka ul. Miłej~
Napisano 03 luty 2012 - 22:12:03
Panie Konopelski, z jakim sąsiadami Pan rozmawiał?? bo napewno nie ze mną. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Rozmowa głównie z Panem Cyprysiem, to nie rozmowa z sąsiadami. Więc wypraszam sobie kłamliwe informacje podawane do mediów. Nic o Pana budowie nie wiedziałam, a skoro nie wiedziałam, to jak Pan może twierdzić, że spotkał się Pan z pozytywną opinią sąsiadów????? Tutaj nie mieszkają ludzie z których Pan może sobie kpić na każdym kroku i wyręczać się ich "zakceptacją inwestcji". Pan sobie wybuduje, a smród pozostanie. Pan weźnie pieniądze, a my będziemy, żyć z Pana inwestycją do końca życia. Moża Pan by tak sobie wybydował blok koło domu, dwa razy większy niż Pana nieruchomości. Przyjęmnie by było? Przypuszczam, że nie. Bo Pan potrzebuje luksusów.
#12 ~V~
Napisano 08 kwiecień 2012 - 12:16:37
Pewnie ;P . Budujcie, inwestujcie, dajcie ludziom pracę, budujcie drogi, chodniki, parkingi BYLE Z DALA OD MOJEJ CHAŁUPY <lol> . Standardowe wieśniackie rozumowanie. Coś jak kiedyś budowa drogi w Malawie. Droga ma tyle zakrętów co serpentyny w Bieszczadach :-))
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia