Okna drewniane/pcv
#1 ~Sławek~
Napisano 16 sierpień 2010 - 17:48:07
Planuję w najbliższym czasie wymienić okna w moim mieszkaniu. Mieszkam w starej kamiennicy i obecnie posiadam niewymieniane od wielu lat drewniane okna, które z czasem stają się coraz bardziej nieszczelne. Boję się, że zimą będzie naprawdę ciężko dogrzać mieszkanie na chociaż przyzwoitym, dającym komfort poziomie. Czytałem wiele o oknach drewnianych, a także o oknach PCV. Z jednej strony chciałbym kupić okna drewniane z powodu licznych zalet, ale z drugiej strony są to okna znacznie droższe od PCV. Zasięgnąłem już porady w firmach okiennych we Wrocławiu, ale nikt nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi. Co wy sądzicie o tym? Warto inwestować w drewniane okna?
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
#2 ~anabilis90~
Napisano 23 sierpień 2010 - 16:23:29
#3 ~gosc~
Napisano 01 wrzesień 2010 - 12:59:37

Okna drewniano-aluminiowe to okno, które zapewnia przyjazny klimat od wewnątrz dzięki zastosowaniu szlachetnego drewna, natomiast od zewnątrz jako ochronę drewna przed warunkami atmosferycznymi zastosowano osłonę aluminiową zapewniającą oknom długowieczność .Osłona aluminiowa pozwala na nieograniczony dobór kolorów drewnopodobnych co maskuje aluminium i do złudzenia przypomina drewno oraz RAL co umożliwia kolorystyczne dopasowanie do drzwi i bramy garażowej .Cena okien drewniano-aluminiowych jest nieznacznie wyższa lecz ich trwałość sprawia, że jest to najlepszy ekonomicznie wybór. Wybierając okna z drewna i aluminium klient otrzymuje praktycznie niezniszczalny produkt, gdyż aluminium chroni drewno jak kora drzewo. Nakładki aluminiowe zwiększają bezpieczeństwo przed włamaniem ponadto ograniczają o około 20% przenikanie ciepła przez drewnianą część okna. Okna drewniano-aluminiowe z powodzeniem sprawdziły się w całej zachodniej Europie, a zwłaszcza w Niemczech i Skandynawi
kolorystyka bardzo duża
#4 ~gosc~
Napisano 09 listopad 2010 - 22:52:40
#6 ~Wicek~
Napisano 15 listopad 2010 - 23:38:54
#7 ~edward~
Napisano 02 luty 2011 - 21:36:04
Użytkownik Wicek dnia 15 listopad 2010 - 23:38:54 napisał
po takich wiadomościach to tylko okna URZĘDOWSKIEGO będą się sprzedawały . To jest ikona polskiej stolarki okiennej . Najwyższa jakość za najnizszą cenę powodują , że okna opanowały cały kraj . Firma nie ma kłopotó , poniżej link :
http://oknonet.pl/ok...news,15916.html
#8 ~edward~
Napisano 02 luty 2011 - 21:42:01
Użytkownik gosc dnia 01 wrzesień 2010 - 12:59:37 napisał

Okna drewniano-aluminiowe to okno, które zapewnia przyjazny klimat od wewnątrz dzięki zastosowaniu szlachetnego drewna, natomiast od zewnątrz jako ochronę drewna przed warunkami atmosferycznymi zastosowano osłonę aluminiową zapewniającą oknom długowieczność .Osłona aluminiowa pozwala na nieograniczony dobór kolorów drewnopodobnych co maskuje aluminium i do złudzenia przypomina drewno oraz RAL co umożliwia kolorystyczne dopasowanie do drzwi i bramy garażowej .Cena okien drewniano-aluminiowych jest nieznacznie wyższa lecz ich trwałość sprawia, że jest to najlepszy ekonomicznie wybór. Wybierając okna z drewna i aluminium klient otrzymuje praktycznie niezniszczalny produkt, gdyż aluminium chroni drewno jak kora drzewo. Nakładki aluminiowe zwiększają bezpieczeństwo przed włamaniem ponadto ograniczają o około 20% przenikanie ciepła przez drewnianą część okna. Okna drewniano-aluminiowe z powodzeniem sprawdziły się w całej zachodniej Europie, a zwłaszcza w Niemczech i Skandynawi
kolorystyka bardzo duża
He he aluminium to nie kora i nie jest higroskopijna , więc pomiędzy drewnem a aluminium będzie się tworzyć pleśń .Drewno musi oddychać . Poza tym faktem osłona alu jest mocowana na klipsach co jest bardzomłatwe do sforsowania dla złodzieja . Po co kupować okna drewniane które są sztuczne by najmniej od zewnątrz !!!!Są firmy co stosują szlachetne niebywale trwałe drewno jak np SZLACHETNY DĄB czy MAHOŃ AFRYKAŃSKI . Jak wiemy Biskupin jest z szlachetnego dębu ma setki lat i do dzisiaj stoi . Czy będziemyżyć po kilkaset lat ??? Świetnym przykładem na najwyszą jakość jest ikona polskiej stolarki firma URZĘDOWSKI . To będzie najlepszy wybór
www.urzedowski.pl
#9 ~ATI~
#10 ~Gośc~
Napisano 03 luty 2011 - 21:40:58
http://www.stolarkav...urzedowski.html
#11 ~edikt~
Napisano 07 luty 2011 - 12:02:22
Użytkownik Gośc dnia 03 luty 2011 - 21:40:58 napisał
to było do przewidzenia , że Urzędowski jako ikona polskiej stolarki sobie poraddzi . Po co przepłacac za okna , lepiej kupić ekskluzywne okna Urzędowskiego za normalną cenę . Jakość na niespotykaną skalę , lepiej odwiedzic salony sprzedaży i zobaczyc jak wyglądają super okna . Wszystko jest OK
#12 ~Gość~
Napisano 07 luty 2011 - 22:20:12
Użytkownik edikt dnia 07 luty 2011 - 12:02:22 napisał
#13 ~expert~
Napisano 09 luty 2011 - 13:03:02
Użytkownik Gość dnia 07 luty 2011 - 22:20:12 napisał
co ty nie wiesz ?? Urzędowski padł ofiara oszustwa , poczytaj sobie ostatnią angorę . Były prezez w porozumieniu ze spółka ze skarbu państwa wyłudzili kasę . Taka wielka marka ikona polskiej stolarki będzie funkcjonowac to zrozumiałe. Zobacz jakie piekne okna robią , to sa prawdziwe cacka ...
http://www.oknonet.p...news,15935.html
jak bym miał taka kasę sam chętnie przym przejoł tego wielkiego producenta
#14 ~Seba~
Napisano 09 luty 2011 - 15:52:31
zapewne prawda leży po środku
Tak czy siak jest ciekawie
#15 ~exat~
Napisano 10 luty 2011 - 19:06:58
Użytkownik Seba dnia 09 luty 2011 - 15:52:31 napisał
zapewne prawda leży po środku
Tak czy siak jest ciekawie
to jest akurat stary wpis . Nowy w ANGORZE mówi o wyłudzeniu wielomilionowym przez byłego prezesa , oraz spółkę skarbu państwa .To napewni jest precedens kiedy wyłudza się kasę ze spólki prywatnej . Ale Urzędowski to wielka marka , być może chodziło o osłabienie firmy i przejęcie za bezcen . Takie firmy jak URZĘDOWSKI liczą się na polskim i europejskim rynku
#16 ~kic~
Napisano 12 luty 2011 - 07:48:03
#17 ~Roman~
Napisano 13 luty 2011 - 15:02:02
#18 ~Klemek~
Napisano 18 luty 2011 - 13:21:53
No jasne, że warto! Teraz plastiki są najmodniejsze, ale moim zdaniem zupełnie niesolidne. Zdecydowanie wolę drewniane okna. Tylko ważne, żeby wybrać dobry i skuteczny środek do ochrony właśnie żeby nie pleśniały, nie obłaziły itd, a wtedy nie ma żadnego problemu. Często właśnie ludzie popełniają taki błąd. Pociągną te ramy drewniane jakimś barachłem czy łuszczącym lakierem, a potem się dziwią i niby to wina okien, drewna. A nie wpadną na to, że to jest wina tego środka, którym drewno potraktowali, wcale nei odpowiedniego do okien. Jednak co tu dużo mówić drewno jest ładniejsze i solidniejsze. Ja mam drewniane i jestem zadowolony. Tylko właśnie żeby wyglądały estetycznie trzeba dobrać odpowiedni środek, najlepiej specjalnie do okien, a nie byle lakier. Skuteczniejsze są środki na bazie oleju i wosku. Ja mam Osmo, olej kryjący do okien i drzwi i sprawdza się świetnie.
#19 ~andzias76~
Napisano 22 luty 2011 - 09:35:52
Użytkownik Klemek dnia 18 luty 2011 - 13:21:53 napisał
No jasne, że warto! Teraz plastiki są najmodniejsze, ale moim zdaniem zupełnie niesolidne. Zdecydowanie wolę drewniane okna. Tylko ważne, żeby wybrać dobry i skuteczny środek do ochrony właśnie żeby nie pleśniały, nie obłaziły itd, a wtedy nie ma żadnego problemu. Często właśnie ludzie popełniają taki błąd. Pociągną te ramy drewniane jakimś barachłem czy łuszczącym lakierem, a potem się dziwią i niby to wina okien, drewna. A nie wpadną na to, że to jest wina tego środka, którym drewno potraktowali, wcale nei odpowiedniego do okien. Jednak co tu dużo mówić drewno jest ładniejsze i solidniejsze. Ja mam drewniane i jestem zadowolony. Tylko właśnie żeby wyglądały estetycznie trzeba dobrać odpowiedni środek, najlepiej specjalnie do okien, a nie byle lakier. Skuteczniejsze są środki na bazie oleju i wosku. Ja mam Osmo, olej kryjący do okien i drzwi i sprawdza się świetnie.
#20 ~andzias76~
Napisano 22 luty 2011 - 09:38:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia