Informacja o obniżeniu opłaty za kartę pojazdu z 500 na 75 zł w maju 2006 nie jest prawdziwa. W wydziale komunikacji w dębicy w kwietniu 2007 obowiązywała kwota 500 zł
Pieniądze za kartę pojazdu da się odzyskać. Nie rezygnuj z walki o 425 zł :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~ziko~
, lut 25 2010 20:01:18
10 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~ziko~
Napisano 25 luty 2010 - 20:01:18
#2 ~Maniek25~
Napisano 25 luty 2010 - 20:48:04
Czyli i tak nie odzyskamy nigdy tej kasy.
#3 ~struś~
Napisano 25 luty 2010 - 21:39:54
Co za złodziejski kraj. Brali akcyzę według własnego widzi misie - później oddawali, teraz tepaki za karty oddają, ale to nie koniec - już szykuje się kolejne oddawanie za tzw. Złomowanie - tylko czekają na decyzję bodajże Parlamentu Europejskiego, który uznał że jest to przekręt kolejny naszego rządu - bo za tzw. złomowanie ma płacić producent samochodu, a nie ten który go sprowadził!! Czy w tym kraju będzie kiedyś w miarę jakaś normalność?
#4 ~Karol~
Napisano 25 luty 2010 - 23:34:26
Czy ktoś już odzyskał nadpłaconą kwotę w Starostwie Dębickim ?
#5 ~lasgt~
Napisano 26 luty 2010 - 09:21:53
Marne szanse robaczki: najpierw negatywna odpowiedź na wezwanie do zapłaty kilka lat temu (wg. starosty adresatem roszczeń jest skarb państwa). Rok temu przez pewną kancelarię, ogłaszającą się w Interii - powództwo oddalone przez "niezawisły sąd" rejonowy. Koszty oczywiście na mnie (razem ponad dwie stówy). Z apelacji zrezygnowałem, gdyż szanse są marne - wg tej kancelarii 50%.
Sprawę mógłby rozwiązać pozew zbiorowy + b. dobry adwokat.
Sprawę mógłby rozwiązać pozew zbiorowy + b. dobry adwokat.
#6 ~Bad~
Napisano 04 marzec 2010 - 16:55:57
poczytałem trochę fora i widzę, że ładnie to tylko w gazecie wygląda! Papier złożę do urzędu, ale jak odmówią to nie wiem, czy jest się sens pchać w sądy! Cuda na kiju panowie i panie !! Zabrać to potrafią nie pytają, czy masz z czego zapłacić! Oddać to już nie bardzo!
#7 ~jaba~
Napisano 09 marzec 2010 - 14:38:17
Panowie i Panie! A przede wszystkim Pan który napisał powyższy artykuł ! Proponuję się doinformować dużo więcej bo przez Pana ludzie tracą tylko niepotrzebnie kasę na sądy itd.
Napisał Pan ze ten kto wydał kartę pojazdu musi zwrócić nienależnie pobraną kwotę i to on powinien występować jako pozwany w sprawie sadowej!
Otóż nie drogi Panie!
W moim przypadku kartę pojazdu wydał Urząd Miejski w Koszalinie i pozwałem urząd Miejski ale pozew został odrzucony gdyż Urząd nie posiada zdolności prawnej i nie może być strona w postępowaniu sądowym.
Zapłaciłem drugi raz i pozwałem PREZYDENTA MIASTA KOSZALIN i również pozew został odwalony gdyż prezydent nie ma zdolności sądowej.
Jest jedynie organem gminy która ma osobowość prawną oraz zdolność sadową.
Napisał Pan ze ten kto wydał kartę pojazdu musi zwrócić nienależnie pobraną kwotę i to on powinien występować jako pozwany w sprawie sadowej!
Otóż nie drogi Panie!
W moim przypadku kartę pojazdu wydał Urząd Miejski w Koszalinie i pozwałem urząd Miejski ale pozew został odrzucony gdyż Urząd nie posiada zdolności prawnej i nie może być strona w postępowaniu sądowym.
Zapłaciłem drugi raz i pozwałem PREZYDENTA MIASTA KOSZALIN i również pozew został odwalony gdyż prezydent nie ma zdolności sądowej.
Jest jedynie organem gminy która ma osobowość prawną oraz zdolność sadową.
#8 ~kartapojazdu~
Napisano 05 styczeń 2011 - 13:56:20
Jeżeli w okresie od 01 05 2004r. do 14 04 2006r. za sprowadzony z zagranicy samochód Zapłaciłeś 500,00zł za wydanie karty pojazdu ZWRÓCIMY CI CZĘŚĆ OPŁATY.
Są dwie możliwości:
1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)
2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje
Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.
Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com
Są dwie możliwości:
1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)
2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje
Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.
Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com
#9 ~kkkkk~
Napisano 05 styczeń 2011 - 20:56:31
Nawet klient zadowolony jest z tej Kancelarii która odzyskuje pieniądze za kartę pojazdu, to niech Kancelaria weżnie sobie te 150 zł a poszkodowanemu da te 350 zł, jak odzyskują od tylu Ludzi poszkodowanych to i tak maja niezły zarobek.
#10 ~Grzegorz~
Napisano 11 styczeń 2012 - 17:37:04
Uwaga na nieuczciwe kancelarie które "pomagają"w odzyskaniu 425zł za kartę pojazdu!!!
Sam miałem pecha, teraz firma Res Praw z Rzeszówa nie odbiera nawet telefonów ani nie odpowiadana mail'e.
Przestrzegam!!!
Sam miałem pecha, teraz firma Res Praw z Rzeszówa nie odbiera nawet telefonów ani nie odpowiadana mail'e.
Przestrzegam!!!
#11 ~Do odzyskania 425 i 75zł~
Napisano 13 styczeń 2012 - 16:59:04
Po wielu Państwa komentarzach trzeba zrewidować aktualną sytuację prawną osób ubiegających się o zwrot roszczenia z tytułu nadpłaty za kartę pojazdu
Wedle ostatnich orzeczeń Sądów , ale także potwierdzenie tezy zawartej w orzeczeniu Sądu Najwyższego do odzyskania jest nie tylko 425,-zł , ale także 75,-zł wraz z ustawowymi odsetkami. Ponadto przesądzona jest, że praktyka odrzucania pozwów przez sądy powszechne jest całkowicie wadliwa. Nie ma ona uzasadnienia w orzeczeniach sądów administracyjnych, orzeczeń sądów powszechnych, a także Sądu Najwyższego.
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuję się w tego typu postępowaniach. Zapytania proszę kierować. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/
Wedle ostatnich orzeczeń Sądów , ale także potwierdzenie tezy zawartej w orzeczeniu Sądu Najwyższego do odzyskania jest nie tylko 425,-zł , ale także 75,-zł wraz z ustawowymi odsetkami. Ponadto przesądzona jest, że praktyka odrzucania pozwów przez sądy powszechne jest całkowicie wadliwa. Nie ma ona uzasadnienia w orzeczeniach sądów administracyjnych, orzeczeń sądów powszechnych, a także Sądu Najwyższego.
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuję się w tego typu postępowaniach. Zapytania proszę kierować. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia