Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~ziko~

~ziko~
  • Goście

Napisano 25 luty 2010 - 20:01:18

Informacja o obniżeniu opłaty za kartę pojazdu z 500 na 75 zł w maju 2006 nie jest prawdziwa. W wydziale komunikacji w dębicy w kwietniu 2007 obowiązywała kwota 500 zł

#2 ~Maniek25~

~Maniek25~
  • Goście

Napisano 25 luty 2010 - 20:48:04

Czyli i tak nie odzyskamy nigdy tej kasy.

#3 ~struś~

~struś~
  • Goście

Napisano 25 luty 2010 - 21:39:54

Co za złodziejski kraj. Brali akcyzę według własnego widzi misie - później oddawali, teraz tepaki za karty oddają, ale to nie koniec - już szykuje się kolejne oddawanie za tzw. Złomowanie - tylko czekają na decyzję bodajże Parlamentu Europejskiego, który uznał że jest to przekręt kolejny naszego rządu - bo za tzw. złomowanie ma płacić producent samochodu, a nie ten który go sprowadził!! Czy w tym kraju będzie kiedyś w miarę jakaś normalność?

#4 ~Karol~

~Karol~
  • Goście

Napisano 25 luty 2010 - 23:34:26

Czy ktoś już odzyskał nadpłaconą kwotę w Starostwie Dębickim ?

#5 ~lasgt~

~lasgt~
  • Goście

Napisano 26 luty 2010 - 09:21:53

Marne szanse robaczki: najpierw negatywna odpowiedź na wezwanie do zapłaty kilka lat temu (wg. starosty adresatem roszczeń jest skarb państwa). Rok temu przez pewną kancelarię, ogłaszającą się w Interii - powództwo oddalone przez "niezawisły sąd" rejonowy. Koszty oczywiście na mnie (razem ponad dwie stówy). Z apelacji zrezygnowałem, gdyż szanse są marne - wg tej kancelarii 50%.
Sprawę mógłby rozwiązać pozew zbiorowy + b. dobry adwokat.
:angry: :angry: :angry:

#6 ~Bad~

~Bad~
  • Goście

Napisano 04 marzec 2010 - 16:55:57

poczytałem trochę fora i widzę, że ładnie to tylko w gazecie wygląda! Papier złożę do urzędu, ale jak odmówią to nie wiem, czy jest się sens pchać w sądy! Cuda na kiju panowie i panie !! Zabrać to potrafią nie pytają, czy masz z czego zapłacić! Oddać to już nie bardzo!

#7 ~jaba~

~jaba~
  • Goście

Napisano 09 marzec 2010 - 14:38:17

Panowie i Panie! A przede wszystkim Pan który napisał powyższy artykuł ! Proponuję się doinformować dużo więcej bo przez Pana ludzie tracą tylko niepotrzebnie kasę na sądy itd.
Napisał Pan ze ten kto wydał kartę pojazdu musi zwrócić nienależnie pobraną kwotę i to on powinien występować jako pozwany w sprawie sadowej!
Otóż nie drogi Panie!
W moim przypadku kartę pojazdu wydał Urząd Miejski w Koszalinie i pozwałem urząd Miejski ale pozew został odrzucony gdyż Urząd nie posiada zdolności prawnej i nie może być strona w postępowaniu sądowym.
Zapłaciłem drugi raz i pozwałem PREZYDENTA MIASTA KOSZALIN i również pozew został odwalony gdyż prezydent nie ma zdolności sądowej.
Jest jedynie organem gminy która ma osobowość prawną oraz zdolność sadową.

#8 ~kartapojazdu~

~kartapojazdu~
  • Goście

Napisano 05 styczeń 2011 - 13:56:20

Jeżeli w okresie od 01 05 2004r. do 14 04 2006r. za sprowadzony z zagranicy samochód Zapłaciłeś 500,00zł za wydanie karty pojazdu ZWRÓCIMY CI CZĘŚĆ OPŁATY.

Są dwie możliwości:

1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)

2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje

Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.

Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com

#9 ~kkkkk~

~kkkkk~
  • Goście

Napisano 05 styczeń 2011 - 20:56:31

Nawet klient zadowolony jest z tej Kancelarii która odzyskuje pieniądze za kartę pojazdu, to niech Kancelaria weżnie sobie te 150 zł a poszkodowanemu da te 350 zł, jak odzyskują od tylu Ludzi poszkodowanych to i tak maja niezły zarobek.

#10 ~Grzegorz~

~Grzegorz~
  • Goście

Napisano 11 styczeń 2012 - 17:37:04

Uwaga na nieuczciwe kancelarie które "pomagają"w odzyskaniu 425zł za kartę pojazdu!!!
Sam miałem pecha, teraz firma Res Praw z Rzeszówa nie odbiera nawet telefonów ani nie odpowiadana mail'e.
Przestrzegam!!!

#11 ~Do odzyskania 425 i 75zł~

~Do odzyskania 425 i 75zł~
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2012 - 16:59:04

Po wielu Państwa komentarzach trzeba zrewidować aktualną sytuację prawną osób ubiegających się o zwrot roszczenia z tytułu nadpłaty za kartę pojazdu

Wedle ostatnich orzeczeń Sądów , ale także potwierdzenie tezy zawartej w orzeczeniu Sądu Najwyższego do odzyskania jest nie tylko 425,-zł , ale także 75,-zł wraz z ustawowymi odsetkami. Ponadto przesądzona jest, że praktyka odrzucania pozwów przez sądy powszechne jest całkowicie wadliwa. Nie ma ona uzasadnienia w orzeczeniach sądów administracyjnych, orzeczeń sądów powszechnych, a także Sądu Najwyższego.
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuję się w tego typu postępowaniach. Zapytania proszę kierować. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych