Roztocza - postrach alergików :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~uczulony~
Napisano 18 listopad 2007 - 20:38:00
#2 ~gabryela~
Napisano 29 maj 2008 - 10:22:14
#3 ~benia~
Napisano 29 maj 2008 - 17:42:51
#4 ~gabryela~
Napisano 30 maj 2008 - 12:32:18
#5 ~ewek~
Napisano 14 czerwiec 2008 - 10:55:04
#6 ~Nimfa~
Napisano 17 lipiec 2008 - 11:04:14
Do wszystkich alergików czy wiecie że udowodniono iż odkurzacze z filtrem wodnym są gorsze nawet od tych zwykłych ,ponieważ rozpylają jeszcze więcej odchodów roztoczy ?
#7 ~Roztoczka:-)~
Napisano 20 lipiec 2008 - 13:03:22
#8 ~Thomas~
Napisano 08 sierpień 2008 - 08:08:52
#9 ~Thomas~
Napisano 08 sierpień 2008 - 08:14:34
Użytkownik Nimfa dnia 17.07.2008, 12:04 napisał
Do wszystkich alergików czy wiecie że udowodniono iż odkurzacze z filtrem wodnym są gorsze nawet od tych zwykłych ,ponieważ rozpylają jeszcze więcej odchodów roztoczy ?
#10 ~Sadman~
Napisano 12 październik 2008 - 17:03:08
treffic@go2.pl
lub
www.filterqueen.pl
#11 ~<Agatka>~
Napisano 01 listopad 2008 - 17:49:19
#12 ~pit~
Napisano 29 listopad 2008 - 09:35:35
Użytkownik benia dnia 29.05.2008, 17:42 napisał
jesli chodzi o odkurzacze to zaden niebedzie skuteczny jesli ma filtry suche tzn oprocz wody mikrofiltry typu np weglowe, jedynym urzadzeniem skutecznie dzialajacym jest POWERMED posiada on tylko jeden filtr wodny jest to sprzet naprawde profesjonalny i skuteczny nietylko poradzi sobie z usunieciem roztoczy ale takze potrafi przefiltrowac cale pomieszczenie! niedajcie sie nabierac na zwykle odkurzacze czy tez wodniki one maja skutecznosc lepsza zaledwie o kilka procent od tradycyjnych (8-10%) !!! MOZECIE SOBIE SKORZYSTAC Z PREZENTACJI DARMOWEJ PONIEWAZ TEN SPRZET JEST TYLKO W TEN SPOSOB REKLAMOWANY NAPRAWDE WARTO ZOBACZYC!!! GORACO POLECAM SAM Z TEGO SKORZYSTALEM I JESTEM POD OGROMNYM WRAZENIEM!!!
#13 ~~DAMA PIK~~
#14 ~Thomas2~
Napisano 02 styczeń 2009 - 22:20:07
Użytkownik Thomas dnia 8.08.2008, 08:08 napisał
thomas jeśli twierdzisz że thomas to to samo co zelmer czy elktrolux, to albo nie miałeś zelmera albo może masz thomasa ale nie twina czy T2 tylko może jakiś inny model. My mamy od roku Twin t2 i dwie córki z alergią na roztocza i w momencie wywalenia wodnika i zakupu T2 skonczylo sie szczekanie w nocy moich dzieci. Więc wypowiadaj się jeśli używałeś obu, jeśli używasz tylko jednego to zaznacz to.
Ja miałem miesiąc wodnika od brata i szczerze mu współczuję, zresztą wyrzucił go już do garażu, albo się zepsuł albo miał już dość nowej technologi zelmerowskiej. Poza tym pokaż mi w jednym bądź drugim dysze natryskujące powietrze w rurze ssącej wodą.
Problem z twinem jest taki. Jak go nie wymyjesz po odkurzaniu to sory, później pozostaje Ci tylko żmudne czyszczenie wszystkich przewodów do natryskiwania wody i filtrów. Wiem bo córki mi go zanieczyścimy:(. Do momentu kiedy ja odkurzałem filtr hepa był czysty. Jak zaczęły odkurzać córki (zły poziom wody tzw lustra, nie wyczyściły dysz do natrysku wody i filtr hepa w tydzień zrobił się CZARNY.
A druga sprawa siła zssąca w zelmerze=w Thomasie?????? proszę Cię. Elektroluxa nie testowałem, a mam innego nowego elektroluxa ktory mial mieć filtry hepa, bo to miało rozwiązać problem i co ??? jak odkurzamy electroluxem to efekt jest taki, że mamy wrażenie że sie coś w nim zepsuło.
Miałem też Rainbowa od koleżanki przez tydzień i thomas trochę odstaje jeśli chodzi o turboszczotkę, w rainbow jest wielka elektryczna tu jest dwa razy mniejsza.
Ponoć 100% pewność daje odkurzacz
#15 ~thomas2~
Napisano 02 styczeń 2009 - 22:22:27
Ja stosuję jeszcze do zabijania roztoczy i neutralizacji odkodów roztoczy parownicę+twin i póki co udało się w dużym stopniu ograniczyć szczekanie dzieci w nocy.
#16 ~Ana~
Napisano 03 styczeń 2009 - 17:15:58
Też niestety jestem alergikiem mającym problem nie tylko z roztoczami, ale też z pyłkami i kosmetykami.
Na roztocza dobry jest odkurzacz z odpowiednim filtrem (i tu nie warto oszczędzać). Alergię zmiejsza tez odpowiednia dieta. Kiedy się źle odżywiałam budziłam się w nocy z duszkościami, a teraz nie biorę tabletek na alergię. Dokładnie sprzątam (jak trzeba to codziennie) i jem znacznie zdrowiej.
#17 ~~mariusz~~
Napisano 11 styczeń 2009 - 19:53:27
#18 ~Gość~
Napisano 06 luty 2009 - 22:26:11
Jestem o niebo szczęsliwsza po tym co zobaczyłam-ludzie dzwońcie do gościa.Pokaże wam-warty sprzęt a wyleczycie alergię-nr do niego 0793-709-180
#19 ~GRZEGORZ~
Napisano 06 luty 2009 - 22:47:49
Mam córkę 1 roczek-która zachorowała na alergię pyłku kurzu domowego.Miałem cholerny problem ,już nic nie było w stanie pomóc-wypożyczyłem Rainbow aby dobrze odświeżyć pokoj. Nie pomogło-ale moja sąsiadka dała mi nadzieje-podała mnie jako potrzebującego.Zadzwoniła jakaś pani-i umówiła się na spotkanie.Nie wiedziałem że na tak ważne.
Powiem że jak to wszystko zobaczyłem-przeżyłem szok-ten sprzęt to pawermed-tylko nie mam na nie kasy.
Moja córeczka po takim pokazie przespała całą noc bez żadnego kaszlu.
To jest świetne!Mówie wam.Jest warto
#20 ~bohun~
Napisano 10 luty 2009 - 10:19:14
Użytkownik GRZEGORZ dnia 6.02.2009, 22:47 napisał
Mam córkę 1 roczek-która zachorowała na alergię pyłku kurzu domowego.Miałem cholerny problem ,już nic nie było w stanie pomóc-wypożyczyłem Rainbow aby dobrze odświeżyć pokoj. Nie pomogło-ale moja sąsiadka dała mi nadzieje-podała mnie jako potrzebującego.Zadzwoniła jakaś pani-i umówiła się na spotkanie.Nie wiedziałem że na tak ważne.
Powiem że jak to wszystko zobaczyłem-przeżyłem szok-ten sprzęt to pawermed-tylko nie mam na nie kasy.
Moja córeczka po takim pokazie przespała całą noc bez żadnego kaszlu.
To jest świetne!Mówie wam.Jest warto
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia