Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Roztocza - postrach alergików :: zobacz komentowany artykuł

• Nie możesz odpowiedzieć
84 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~uczulony~

~uczulony~
  • Goście

Napisano 18 listopad 2007 - 20:38:00

sexowna ta pani doktor, ma to coś w oczach chyba pójdę do niej odczulić się!

#2 ~gabryela~

~gabryela~
  • Goście

Napisano 29 maj 2008 - 10:22:14

To uczulenie na roztocza to prawdziwa udręka. Ja na szczęście nie mam alergii, ale za to mój mąż to ma za nas dwoje. W końcu zdecydowaliśmy się na zakup porząnego odkurzacz z filtrem wodnym i muszę powiedzieć, że zdecydowanie mu się poprawiło. Różne są na rynku, a myśmy wybrali Thomasa TwinTT, bo w materiałach było napisane, że usuwa praktycznie całkowicie kurz (i to prawda). Nie jest może najtańszy, ale jak patrzę na swojego męża i jak mu się poprawiło, to drugie tyle bym zapłaciła.

#3 ~benia~

~benia~
  • Goście

Napisano 29 maj 2008 - 17:42:51

gabryela, a gdzie można czegoś więcej się o tym odkurzaczu dowiedzieć albo na żywo obejrzeć? Mam podobny problem i może mnie też by pomógł.

#4 ~gabryela~

~gabryela~
  • Goście

Napisano 30 maj 2008 - 12:32:18

wejdź sobie na stronę www.robert-thomas.com.pl to oficjalna strona producenta i tam są wszystkie dane techniczne i gdzie można go kupić.

#5 ~ewek~

~ewek~
  • Goście

Napisano 14 czerwiec 2008 - 10:55:04

Słuchajcie, ja niedawno się skusiłam na zakup tego odkurzacz Thomasa, ale uważam, że jest rewelacyjny. Kurz zniknął z mojego domu! Samej trudno mi w to uwierzyć, ale to prawda. Czuję, że kicham znacznie mniej i generalnie lepiej się czuję.

#6 ~Nimfa~

~Nimfa~
  • Goście

Napisano 17 lipiec 2008 - 11:04:14

Witam
Do wszystkich alergików czy wiecie że udowodniono iż odkurzacze z filtrem wodnym są gorsze nawet od tych zwykłych ,ponieważ rozpylają jeszcze więcej odchodów roztoczy ?

#7 ~Roztoczka:-)~

~Roztoczka:-)~
  • Goście

Napisano 20 lipiec 2008 - 13:03:22

Ech odkurzacz to dobra rzecz ale czy słyszeliście o preparacie Allergof? spryskujecie nim kanapy fotele łóżka dywany itd one od tego umierają a zycie staje się piękniejsze a przedewszystkim łatwiejsze . Popytajcie o niego lekarzy lub poszukajcie na internecie . Naprawde to ułatwia życie alergikom .

#8 ~Thomas~

~Thomas~
  • Goście

Napisano 08 sierpień 2008 - 08:08:52

Ehh niedawno skusiłem sie na zakup tego odkurzacza THOMAS TWIN i muszę powiedzieć że to nieprawda. To jest taki sam odkurzacz jaki robi zelmer czy elektrolux. Nie widziałem w nic tak dobrego. Ma lustro wody wiec jest tai sam jak inne tylko cena je różni. Jak by zrobić aka prezentacje zelmerowi jak ma THOMAS to tez by byl antyalergiczny. A znam taki fajny tescik na odkurzacze i o dziwo z tego tez sie zakurzylo wiec jaki on jest antyalergiczny??

#9 ~Thomas~

~Thomas~
  • Goście

Napisano 08 sierpień 2008 - 08:14:34

Wyświetl postUżytkownik Nimfa dnia 17.07.2008, 12:04 napisał

Witam
Do wszystkich alergików czy wiecie że udowodniono iż odkurzacze z filtrem wodnym są gorsze nawet od tych zwykłych ,ponieważ rozpylają jeszcze więcej odchodów roztoczy ?
Widac nie znasz sie na wodnych odkurzaczach bo jest ich kilka rodzaji. Najpier poczytaj dobrze a pozniej sie wypowiadaj bo te badania chyba sama robilas. Najlepiej idz do alergologa i zapytaj o odkurzacze wodne, ktore nie posiadaja lustra wody.(sa inne naprężenie powierzchniowe)

#10 ~Sadman~

~Sadman~
  • Goście

Napisano 12 październik 2008 - 17:03:08

Witam wszystkich alergowiczów:) A czy słyszeliście o czymś takim jak filterqueen? Tu mówię serio - jest to najlepszy na świecie producent sprzętu do domowego systemu higieny (właśnie z przeznaczeniem dla alergików i astmatyków). Zastosowane są w nim filtry które czyszczą powietrze aż do 0.1 mikrona. Żaden kurz ani inne diabelstwo się tamtędy nie przeciśnie. Filtry HEPA przy tym wysiadają!!!. Sam to przetestowałem u siebie i uważam, że to jest CUDO. POLECAM jeżeli chcecie wypróbować to i u siebie to piszcie a napewno wam pomogę. Wypróbowanie tego nic nei kosztuje a jestem pewnien, że tak samo jak mnie to ten sprzęt i was do siebie przekona!! Pozdrawiam wszystkich Sadman
treffic@go2.pl
lub
www.filterqueen.pl

#11 ~<Agatka>~

~<Agatka>~
  • Goście

Napisano 01 listopad 2008 - 17:49:19

~THOMAS~ a jaki to tescik na odkurzacze mozesz zdradzic jak sie go robi??

#12 ~pit~

~pit~
  • Goście

Napisano 29 listopad 2008 - 09:35:35

Wyświetl postUżytkownik benia dnia 29.05.2008, 17:42 napisał

gabryela, a gdzie można czegoś więcej się o tym odkurzaczu dowiedzieć albo na żywo obejrzeć? Mam podobny problem i może mnie też by pomógł.
witam
jesli chodzi o odkurzacze to zaden niebedzie skuteczny jesli ma filtry suche tzn oprocz wody mikrofiltry typu np weglowe, jedynym urzadzeniem skutecznie dzialajacym jest POWERMED posiada on tylko jeden filtr wodny jest to sprzet naprawde profesjonalny i skuteczny nietylko poradzi sobie z usunieciem roztoczy ale takze potrafi przefiltrowac cale pomieszczenie! niedajcie sie nabierac na zwykle odkurzacze czy tez wodniki one maja skutecznosc lepsza zaledwie o kilka procent od tradycyjnych (8-10%) !!! MOZECIE SOBIE SKORZYSTAC Z PREZENTACJI DARMOWEJ PONIEWAZ TEN SPRZET JEST TYLKO W TEN SPOSOB REKLAMOWANY NAPRAWDE WARTO ZOBACZYC!!! GORACO POLECAM SAM Z TEGO SKORZYSTALEM I JESTEM POD OGROMNYM WRAZENIEM!!!

#13 ~~DAMA PIK~~

~~DAMA PIK~~
  • Goście

Napisano 19 grudzień 2008 - 17:21:20

:) FILTER QUEEN!!!ZNAM UŻYWAM REWELACJA

#14 ~Thomas2~

~Thomas2~
  • Goście

Napisano 02 styczeń 2009 - 22:20:07

Wyświetl postUżytkownik Thomas dnia 8.08.2008, 08:08 napisał

Ehh niedawno skusiłem sie na zakup tego odkurzacza THOMAS TWIN i muszę powiedzieć że to nieprawda. To jest taki sam odkurzacz jaki robi zelmer czy elektrolux. Nie widziałem w nic tak dobrego. Ma lustro wody wiec jest tai sam jak inne tylko cena je różni. Jak by zrobić aka prezentacje zelmerowi jak ma THOMAS to tez by byl antyalergiczny. A znam taki fajny tescik na odkurzacze i o dziwo z tego tez sie zakurzylo wiec jaki on jest antyalergiczny??

thomas jeśli twierdzisz że thomas to to samo co zelmer czy elktrolux, to albo nie miałeś zelmera albo może masz thomasa ale nie twina czy T2 tylko może jakiś inny model. My mamy od roku Twin t2 i dwie córki z alergią na roztocza i w momencie wywalenia wodnika i zakupu T2 skonczylo sie szczekanie w nocy moich dzieci. Więc wypowiadaj się jeśli używałeś obu, jeśli używasz tylko jednego to zaznacz to.
Ja miałem miesiąc wodnika od brata i szczerze mu współczuję, zresztą wyrzucił go już do garażu, albo się zepsuł albo miał już dość nowej technologi zelmerowskiej. Poza tym pokaż mi w jednym bądź drugim dysze natryskujące powietrze w rurze ssącej wodą.
Problem z twinem jest taki. Jak go nie wymyjesz po odkurzaniu to sory, później pozostaje Ci tylko żmudne czyszczenie wszystkich przewodów do natryskiwania wody i filtrów. Wiem bo córki mi go zanieczyścimy:(. Do momentu kiedy ja odkurzałem filtr hepa był czysty. Jak zaczęły odkurzać córki (zły poziom wody tzw lustra, nie wyczyściły dysz do natrysku wody i filtr hepa w tydzień zrobił się CZARNY.
A druga sprawa siła zssąca w zelmerze=w Thomasie?????? proszę Cię. Elektroluxa nie testowałem, a mam innego nowego elektroluxa ktory mial mieć filtry hepa, bo to miało rozwiązać problem i co ??? jak odkurzamy electroluxem to efekt jest taki, że mamy wrażenie że sie coś w nim zepsuło.
Miałem też Rainbowa od koleżanki przez tydzień i thomas trochę odstaje jeśli chodzi o turboszczotkę, w rainbow jest wielka elektryczna tu jest dwa razy mniejsza.

Ponoć 100% pewność daje odkurzacz

#15 ~thomas2~

~thomas2~
  • Goście

Napisano 02 styczeń 2009 - 22:22:27

... MIELE zapomniałem dodać. Ale nie miałem do testów więc nie mogę się wypowiedzieć.
Ja stosuję jeszcze do zabijania roztoczy i neutralizacji odkodów roztoczy parownicę+twin i póki co udało się w dużym stopniu ograniczyć szczekanie dzieci w nocy.

#16 ~Ana~

~Ana~
  • Goście

Napisano 03 styczeń 2009 - 17:15:58

http://www.inwazjazd...idemia-alergii/

Też niestety jestem alergikiem mającym problem nie tylko z roztoczami, ale też z pyłkami i kosmetykami.
Na roztocza dobry jest odkurzacz z odpowiednim filtrem (i tu nie warto oszczędzać). Alergię zmiejsza tez odpowiednia dieta. Kiedy się źle odżywiałam budziłam się w nocy z duszkościami, a teraz nie biorę tabletek na alergię. Dokładnie sprzątam (jak trzeba to codziennie) i jem znacznie zdrowiej.

#17 ~~mariusz~~

~~mariusz~~
  • Goście

Napisano 11 styczeń 2009 - 19:53:27

Uwazam ze wszystkie sposoby aby zapobiec allergi sa dobre by ja zwalczac.A tym bardziej otkurzacze jak te na wode.I mysle ze nie nalezy na nich oszczedzac, bo zdrowie to najwazniejsze.

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 luty 2009 - 22:26:11

masz rację-goscio który jest z lublina posiada urządzenie ktorego prezentacja-powaliła mnie z nóg.
Jestem o niebo szczęsliwsza po tym co zobaczyłam-ludzie dzwońcie do gościa.Pokaże wam-warty sprzęt a wyleczycie alergię-nr do niego 0793-709-180

#19 ~GRZEGORZ~

~GRZEGORZ~
  • Goście

Napisano 06 luty 2009 - 22:47:49

Witam wszystkich!
Mam córkę 1 roczek-która zachorowała na alergię pyłku kurzu domowego.Miałem cholerny problem ,już nic nie było w stanie pomóc-wypożyczyłem Rainbow aby dobrze odświeżyć pokoj. Nie pomogło-ale moja sąsiadka dała mi nadzieje-podała mnie jako potrzebującego.Zadzwoniła jakaś pani-i umówiła się na spotkanie.Nie wiedziałem że na tak ważne.
Powiem że jak to wszystko zobaczyłem-przeżyłem szok-ten sprzęt to pawermed-tylko nie mam na nie kasy.
Moja córeczka po takim pokazie przespała całą noc bez żadnego kaszlu.
To jest świetne!Mówie wam.Jest warto

#20 ~bohun~

~bohun~
  • Goście

Napisano 10 luty 2009 - 10:19:14

Wyświetl postUżytkownik GRZEGORZ dnia 6.02.2009, 22:47 napisał

Witam wszystkich!
Mam córkę 1 roczek-która zachorowała na alergię pyłku kurzu domowego.Miałem cholerny problem ,już nic nie było w stanie pomóc-wypożyczyłem Rainbow aby dobrze odświeżyć pokoj. Nie pomogło-ale moja sąsiadka dała mi nadzieje-podała mnie jako potrzebującego.Zadzwoniła jakaś pani-i umówiła się na spotkanie.Nie wiedziałem że na tak ważne.
Powiem że jak to wszystko zobaczyłem-przeżyłem szok-ten sprzęt to pawermed-tylko nie mam na nie kasy.
Moja córeczka po takim pokazie przespała całą noc bez żadnego kaszlu.
To jest świetne!Mówie wam.Jest warto
Pawermed a ściślej Queen of Air to po prostu włoska odmiana Rainbow a więc dla alergików nie jest to najlepszy wybór. Najlepsze jest takie urządzenie, które oprócz odkurzania posiada także funkcję trzepania. Szczególnie jest to istotne w przypadku materacy. Wszystko można wyprać ale nie słyszałem, żeby ktoś prał nie tylko powierzchniowo ale także dogłębnie materac i tu jest cały problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych