- (8 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Skandaliczne warunki w schronisku :: zobacz komentowany artykuł
Napisano 06 December 2007 - 13:08 PM #3
Napisano 06 December 2007 - 16:19 PM #5
Napisano 06 December 2007 - 16:26 PM #6
Użytkownik wiktoria dnia 6.12.2007, 15:11 napisał
Na tej stronie sa mozliwe drogi dojazdu
Napisano 06 December 2007 - 20:06 PM #7
Napisano 06 December 2007 - 21:28 PM #8
I nie mają też serca do nich. Nie mówię oczywiście o wszystkich, tylko o tych co w schronisku pracować w ogóle nie powinni, a w szczególności tych trunkowych i takich, co im wszystko klei sie do łap.
Napisano 06 December 2007 - 21:32 PM #9
Napisano 06 December 2007 - 21:44 PM #10
Tę sprawę trzeba by nagłośnić.
Napisano 07 December 2007 - 09:53 AM #11
Napisano 07 December 2007 - 14:16 PM #13
Myślę, że dopiero po wizycie w schronisku dla psów widać, na jakim etapie rozwoju jesteśmy w Przemyślu. Na pewno nie jest to XXI wiek. Po prostu wstyd! Myślę, że szczególnie dla władz Przemyśla i sąsiednich gmin.
Oczywiście, będę kontynuował temat tragicznej sytuacji schroniska. Może podpowiecie mi, jakie widzicie rozwiązania tej tragicznej sytuacji. Czy dalej ciągnąć opiekę przez stowarzysznie (obojętnie jakie) czy jednak powinna to być isntytucja miejsca, z odpowiednim budżetem i pracownikami.
Może znacie jakieś instytucje, stowarzyszenia w Europie i na świecie, które mogłyby pomóc. Jeżeli uważacie, że można do nich uderzyć z pozycji gazety i coś wywalczyć dla psów, dajcie znać.
Wolontariuszom oczywiście serdecznie dziękuję za wsparcie i społeczną pracę na rzecz schroniska, lecz, niestety, na wolontariacie nie można oprzeć opieki nad tego typu schroniskiem. Takie jest moje zdanie.
Dla osób, które chciałyby dojechać są dwie drogi: Od głównej szosy Przemyśl - Rzeszów, jadąc z Przemyśla, w Orłach trzeba skręcić w lewo, tuż obok kościoła. Potem cały czas prosto, aż zacznie się polna droga - choć niezła. Na skrzyżwoaniu na górce w lewo i cały czas prosto.
Inna to od strony wsi Orzechowce. Od drogi Żurawica - Pruchnik prowadzić nas będą drogowskazy.
Napisano 07 December 2007 - 21:56 PM #14
Napisano 08 December 2007 - 01:18 AM #15
I rozród niekontrolowany psów wewnątrz schroniska. To poprostu wstyd i hańba !!! Nieudolne i nieefektywne rządy Stowarzyszenia nic nie zmieniają na lepsze. A kto jest w Zarządzie ? Starsze, schorowane babcie którym sie podoba zabawa w pieski. Część z nich w ogóle nie bywa w schronisku a pozostałe bardzo rzadko. Babcie z Zarządu - z całym szacunkiem dla Waszego wieku - czas odpocząć, to praca ponad Wasze siły, nie dajecie rady.
A co gorsza, nie macie o tym zielonego pojęcia !!! Zostawcie te pracę ludziom prężnym, przebojowym i efektywnym. I mającym wiedzę o prowadzeniu
schronisk, potrzebach psów i przede wszystkim majacych dla nich serce. Ile z Was było ostatnio w schronisku albo co uczyniło żeby poprawic ich ciężki los ??? Zostawcie tę pracę tym, co się nie brzydzą zakasać rękawów i pozbierać psie gówienka, przybić deskę do dziurawej budy czy poprostu przytulic psa i powiedziec mu cicho do uszka że nie jest sam. A może i wziąć smyczkę i wyprowadzić na spacer poza teren schroniska jak to robią wolontariuszki z Rzeszowa. Panie ze Stowarzyszenia przyznajcie szczerze - nie dajecie rady, to robota nie dla Was. Psy przez Was cierpią . Czas odejść i zostawić miejsce innym. Jestem przemyślanką i wstyd mi za Was !!!
Napisano 08 December 2007 - 23:14 PM #16
Napisano 09 December 2007 - 00:11 AM #17
Napisano 10 December 2007 - 20:54 PM #18
Napisano 11 December 2007 - 00:38 AM #19
Jedna Pani w schronisku przywitała ich stekiem obelg !!!
No i jak tu młodzież zachęcac do pomocy i propagować ich miłość do zwierząt ???
A może wielmożny Zarząd zainteresowałby sie tą sprawą ? Albo ktoś jeszcze wyżej ?
Napisano 11 December 2007 - 23:13 PM #20
Przemyskie Bardotki zapewne chcą dobrze ale wszystkim nie sposób dogodzić.Akurat psy mają tutaj najmniejsze znaczenie.
Chodzi mi o medialny wizerunek schroniska.Na Podkarpaciu jest schronisko które media cholubią.Tyle tylko że są tam starannie wyselekcjonowane psy ---spokojne rokujące niezłą kase za adopcje, byle kundel nie ma szans trafić no chyba że po protekcji kogoś z członków Towarzystwa wzajemnej adoracji.
- (8 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry