Skocz do zawartości

Spiral lepszy niż Kult i Hey. Płyta rzeszowskiej grupy wygrała plebiscyt Antyradia :: zobacz komentowany artykuł

~Ja~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 13:08 PM #1

No nie czarujmy się! Wcale nie są znani! Tylko znajomi i koledzy zagłosowali i takim to sposobem udało im się wyprzedzić inne zespoły, które zna cała Polska a nie tylko lokalna społeczność.
0

~~Kasia~~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 13:24 PM #2

Dokładnie tak jest! Natarczywie i z uporem głosowali na siebie i non stop "nakłaniali" swoich znajomych do głosowania, wiec mają to co mają. Nie sądzicie , że to takie sztuczne? :/ Na siłę chcą być sławni...
0

~steff~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:12 PM #3

hm, wydaje mi się że trochę przesadzacie - powinniśmy się cieszyć, że rzeszów ma takie zespoły jak brown, jesus chrysler suicide, rzeczony spiral czy też rockaway - bo to dzięki ich muzie ludzie wiedzą, że nie jesteśmy (rzeszowiacy) zagłębiem chłamu i tandety. Z tego co doczytałem - głosować mógł każdy - więc nic tylko się cieszyć, że to właśnie rzeszowiacy zgromadzili największą liczbę ludzi którzy na nich zagłosowali. Nie wiem co to ma wspólnego ze sławą, jeśli dobrze rozumiem to ten konkurs oceniał albumy a nie poziom sławy. Sława a muzyka to dwa różne światy. Wydaje mi się że nasi lokalni gracze chcą dostać za wszelką cenę szansę (a nie stać ich na to, żeby "dawać w łapę" dziesiątki tysięcy złotych żeby zostać dostrzeżonym) - skoro wielkie stacje radiowe są zdominowane jakimiś badziewiami. Nie miałem okazji posłuchać ich płyty, ale chyba się sam zainteresuję i sprawdzę co ona jest warta.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:14 PM #4

Sprawdzałem na Youtube - nie ma zespołu o nazwie Spiral.
0

~ucho~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:34 PM #5

jest, tylko trzeba umieć czytać i pisać...
0

~helooo~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:44 PM #6

Wyświetl postUżytkownik Ja dnia 13.01.2010, 12:08:29 napisał

No nie czarujmy się! Wcale nie są znani! Tylko znajomi i koledzy zagłosowali i takim to sposobem udało im się wyprzedzić inne zespoły, które zna cała Polska a nie tylko lokalna społeczność.

Taak nieznani :angry: :blink: Tak samo nieznani byli/są 1984, 1000 000 Bułgarów, Aurora, Neonovi B) Kto chce i ma nieco szersze horyzonty muzyczne - czytaj nie-burackojeziorańskie ten zna :)
0

~helooo~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:52 PM #7

http://www.myspace.com/spiralpl

To dla inwalidów informatycznych :blink:
0

~Nadia~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 14:57 PM #8

Miałam okazję przesłuchać ich ostatni album i kilka kawałków z poprzednich i mogę stwierdzić, że są strasznie nuuudnym zespołem. Na ostatniej płycie próbują grać w klimatach The Gathering ale coś nie za bardzo im to wychodzi. Ogólnie to nie podoba mi się ich granie. Przy tej płycie można zasnąć <_<
0

~~gość~~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 15:04 PM #9

to chyba rzecz gustu; wg mnie Spiral nagrał świetną i piękną płytę
0

~ikra~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 15:10 PM #10

Nadia - słyszałaś może pierwszą płytę zespołu The Gathering? Jeśli nie to polecam, porównaj sobie teraz debiut zespołu The Gathering z debiutem zespołu Spiral - wnioski? :)
Zgadzam się z osobą powyżej - jest to kwestia gustu - jak dla mnie ta płyta jest świetna, nie jest to stricte koncertowa muzyka czyli łubudubu, skaczemy i pogo, tylko bardziej zrównoważona, z momentami prawie death metalowymi i z momentami ala sigur ros. Takich zespołów nam trza! ;)
0

~Konrad~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 23:19 PM #11

Spiral gra tak sobie, nie za ładnie, nie za brzydko. Fakt, że trochę przynudza ale jeśli sie na to zdecydowali to niech tak grają.
0

~~Paweł~~

• Grupa Goście

Napisano 13 January 2010 - 23:37 PM #12

Mi się Spiral nie podoba i tyle w tym temacie!!!!!
0

~agawwW~

• Grupa Goście

Napisano 14 January 2010 - 18:50 PM #13

Jestem dumna! Poważnie, Spiral to rewelacja moim zdaniem. Płytka na poziomie światowym, nie ustepuje miejscami toolowi, postrockom ze skandynawii a do tego babeczka na wokalu, co jest rzadkie w tego rodzaju muzyce. Super, że w Rzeszowie mamy kapele takie jak Brown, JCS czy Spiral. Nie tylko pectus i vir bleee. Te 2 pierwsze to dobre, rockowe łojenie, a Spiral to wspaniałe nowoczesne brzmienie, cos co na pewno dobrze sie sprzeda zagranica, u nas nie ma rynku na taka muzyke, to nie dla kazdego. A jak zdobyli nagrode, ja zaglosowalam - widzialam wiadomosc na myspace, zaglosowalam i tyle w tym temacie, wiadomo, ze musieli naganiac glosy, ale sie udalo i wygrali, co cieszy. Mowilam ja, lokalna patriotka!

buzki
0

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych