Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Ugotuj makaron doskonały :: zobacz komentowany artykuł


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~nikinik~

~nikinik~
  • Goście

Napisano 31 maj 2018 - 15:45:22

Jak makaron będzie dobrej jakości, prawdziwy włoski, to zawsze wyjdzie doskonały ;)



#2 ~dzemowa~

~dzemowa~
  • Goście

Napisano 12 czerwiec 2018 - 13:36:38

To akurat prawda. Ja akurat kupuję arrighi, nie rozgotowuje się, nie rozpada, zachowuje kształt. Niestety makarony marketowe to nie to samo.



#3 ~Magdzia~

~Magdzia~
  • Goście

Napisano 17 czerwiec 2018 - 23:43:46

To akurat prawda. Ja akurat kupuję arrighi, nie rozgotowuje się, nie rozpada, zachowuje kształt. Niestety makarony marketowe to nie to samo.

 

Też kupuję Arrighi, jest najlepszy do dań z makaronem i do zup.



#4 ~Marysia~

~Marysia~
  • Goście

Napisano 18 czerwiec 2018 - 04:04:56

Też kupuję Arrighi, jest najlepszy do dań z makaronem i do zup.

Ja gotowalam wczoraj Royal Field bo byl na wyprzedazy za polowe ceny i nawet sie nie rozgotowal i byl bardzo dobry.



#5 ~Edzia~

~Edzia~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2018 - 09:17:44

Bardzo ciekawe informacje, ja używam Lubelli pełne ziarno i nigdy mi się jakoś specjalnie długo nie gotował, ale muszę spróbować solić dopiero jak woda zawrze. Ciekawa jestem ile to jeszcze skróci czas gotowania.



#6 ~zillka~

~zillka~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2018 - 13:43:34

ja w sumie też zawsze jak kupuję makaron to sięgam po Lubellę bo najbardziej mi podchodzi, jest smaczny bo ma dobry skład, zazwyczaj kupuję tylko pełnoziarnisty no i nigdy się nie skleja podczas gotowania więc dobrze się sprawdza jako składnik sałatek, które też często robię na bazie makaronów.



#7 ~Eva~

~Eva~
  • Goście

Napisano 26 luty 2019 - 13:59:26

Al dente makaron klei mi sie do zebow. Cos okropnego. potem musze czyscic zeby (mam swoje) a nie moge sobie wyobrazic ludzi z protezami! Zadna przyjemnosc z ta "guma" zdrowotna dla staruzkow.



#8 ~maćku~

~maćku~
  • Goście

Napisano 20 maj 2019 - 21:46:35

przerzuciłem się na makarony arrighi które tutaj są polecane. Każde danie szybko powstaje, bo nie trzeba wiele. Odpowiednio ugotować makaron do tego mięso i sos albo jak ktoś woli na słodko.



#9 ~na diecie~

~na diecie~
  • Goście

Napisano 21 maj 2019 - 09:16:45

przerzuciłem się na makarony arrighi które tutaj są polecane. Każde danie szybko powstaje, bo nie trzeba wiele. Odpowiednio ugotować makaron do tego mięso i sos albo jak ktoś woli na słodko.

A du*pa mu rosła i rosła !



#10 ag_a

ag_a

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 33 postów

Napisano 23 maj 2019 - 12:29:45

Makaron z pszenicy durum akurat jest mniej kaloryczny i ma mniejszy indeks glikemiczny niż makaron pszenny. Ja zawsze kupuję makaron z pszenicy durum: barilla, agnesi, malma... 



#11 lysy

lysy

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 16 wrzesień 2019 - 14:02:18

mi zawsze makaron dobrze wychodzi :) gotuję tak jak jest napisane na opakowaniu makaronu arrighi. Najczęściej jem świderki. 





Zaloguj się, by dodać komentarz na Forum




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych