Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Ugotuj makaron doskonały :: zobacz komentowany artykuł


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~nikinik~

~nikinik~
  • Goście

Napisano 31 maj 2018 - 15:45:22

Jak makaron będzie dobrej jakości, prawdziwy włoski, to zawsze wyjdzie doskonały ;)



#2 ~dzemowa~

~dzemowa~
  • Goście

Napisano 12 czerwiec 2018 - 13:36:38

To akurat prawda. Ja akurat kupuję arrighi, nie rozgotowuje się, nie rozpada, zachowuje kształt. Niestety makarony marketowe to nie to samo.



#3 ~Magdzia~

~Magdzia~
  • Goście

Napisano 17 czerwiec 2018 - 23:43:46

To akurat prawda. Ja akurat kupuję arrighi, nie rozgotowuje się, nie rozpada, zachowuje kształt. Niestety makarony marketowe to nie to samo.

 

Też kupuję Arrighi, jest najlepszy do dań z makaronem i do zup.



#4 ~Marysia~

~Marysia~
  • Goście

Napisano 18 czerwiec 2018 - 04:04:56

Też kupuję Arrighi, jest najlepszy do dań z makaronem i do zup.

Ja gotowalam wczoraj Royal Field bo byl na wyprzedazy za polowe ceny i nawet sie nie rozgotowal i byl bardzo dobry.



#5 ~Edzia~

~Edzia~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2018 - 09:17:44

Bardzo ciekawe informacje, ja używam Lubelli pełne ziarno i nigdy mi się jakoś specjalnie długo nie gotował, ale muszę spróbować solić dopiero jak woda zawrze. Ciekawa jestem ile to jeszcze skróci czas gotowania.



#6 ~zillka~

~zillka~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2018 - 13:43:34

ja w sumie też zawsze jak kupuję makaron to sięgam po Lubellę bo najbardziej mi podchodzi, jest smaczny bo ma dobry skład, zazwyczaj kupuję tylko pełnoziarnisty no i nigdy się nie skleja podczas gotowania więc dobrze się sprawdza jako składnik sałatek, które też często robię na bazie makaronów.



#7 ~Eva~

~Eva~
  • Goście

Napisano 26 luty 2019 - 13:59:26

Al dente makaron klei mi sie do zebow. Cos okropnego. potem musze czyscic zeby (mam swoje) a nie moge sobie wyobrazic ludzi z protezami! Zadna przyjemnosc z ta "guma" zdrowotna dla staruzkow.



#8 ~maćku~

~maćku~
  • Goście

Napisano 20 maj 2019 - 21:46:35

przerzuciłem się na makarony arrighi które tutaj są polecane. Każde danie szybko powstaje, bo nie trzeba wiele. Odpowiednio ugotować makaron do tego mięso i sos albo jak ktoś woli na słodko.



#9 ~na diecie~

~na diecie~
  • Goście

Napisano 21 maj 2019 - 09:16:45

przerzuciłem się na makarony arrighi które tutaj są polecane. Każde danie szybko powstaje, bo nie trzeba wiele. Odpowiednio ugotować makaron do tego mięso i sos albo jak ktoś woli na słodko.

A du*pa mu rosła i rosła !



#10 ag_a

ag_a

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 33 postów

Napisano 23 maj 2019 - 12:29:45

Makaron z pszenicy durum akurat jest mniej kaloryczny i ma mniejszy indeks glikemiczny niż makaron pszenny. Ja zawsze kupuję makaron z pszenicy durum: barilla, agnesi, malma... 



#11 lysy

lysy

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 16 wrzesień 2019 - 14:02:18

mi zawsze makaron dobrze wychodzi :) gotuję tak jak jest napisane na opakowaniu makaronu arrighi. Najczęściej jem świderki. 



#12 hiena

hiena

    Swojak

  • Oczekujący na zatwierdzenie
  • PipPipPipPip
  • 162 postów

Napisano 18 wrzesień 2019 - 18:50:14

To akurat prawda. Ja akurat kupuję arrighi, nie rozgotowuje się, nie rozpada, zachowuje kształt. Niestety makarony marketowe to nie to samo.

oj tam nie przesadzaj ,ten marketowy makaron napewno jest lepszy od kluch jakie dostawalas w chałupie od matuli i ktory jedliscie z jednej michy





Zaloguj się, by dodać komentarz na Forum




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych