Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

126 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~fryzjerka~

~fryzjerka~
  • Goście

Napisano 04 marzec 2010 - 13:20:58

Co to za okazja skłoniła Pana/Panią do takiej promocji dla zespołów weselnych. Może jak już Pan/Pani wypisze te wszystkie zespoły to proszę podsumować ile z nich jest legalnych, zarejestrowanych jako działalność gospodarcza, płacących podatki i VAT od usługi.
Proszę bardzo, będzie dobra lista do wysłania do kontroli skarbowej. Fajnie jest zarobić w jedną dobę 2000-4000 złotych, przy okazji nażreć się, napić i opić. Następnym razem proszę zrobić promocję dla legalnych działalności np: zakładów fryzjerskich.

#2 kaaska21

kaaska21

Nowy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 04 marzec 2010 - 15:41:47

Jak sobie wyobrazasz ze zespoły maja byc zerejstrowane jako działalnośc gospodarcza?? dlaczego?? czyzby Cie zazdrosc sciskaął ze zespoły tyle zarabiaja?? i nie mysl sobie ze ktos na reke bierze 2000zł podziel to na przyklad na 4 osoby albo 5 .

#3 ~coldfire~

~coldfire~
  • Goście

Napisano 04 marzec 2010 - 19:28:28

Wyświetl postUżytkownik fryzjerka dnia 4.03.2010, 13:20:58 napisał

Co to za okazja skłoniła Pana/Panią do takiej promocji dla zespołów weselnych. Może jak już Pan/Pani wypisze te wszystkie zespoły to proszę podsumować ile z nich jest legalnych, zarejestrowanych jako działalność gospodarcza, płacących podatki i VAT od usługi.
Proszę bardzo, będzie dobra lista do wysłania do kontroli skarbowej. Fajnie jest zarobić w jedną dobę 2000-4000 złotych, przy okazji nażreć się, napić i opić. Następnym razem proszę zrobić promocję dla legalnych działalności np: zakładów fryzjerskich.
Widze że niektórzy ciągle tkwią w czasach PRL-u, gdzie faktycznie zespoły zarabiały konkretne pieniądze i mogły "przy okazji nażreć się, napić i opić". Co do pieniędzy, to może wydawać się faktycznie dużo, ale proszę policzyć godziny spędzone na próbach, ćwiczeniu i nauce gry na instrumentach, opracowywaniu repertuaru, oraz to, że trzeba ciągle inwestować, aby tacy jak pan mogli się dobrze bawić przy nieawaryjnym, wysokiej klasy, a co za tym idzie drogim sprzęcie. Jeśli zaś chodzi o picie, to szanujące swą pracę zespoły w ogóle nie spożywaja alkoholu podczas grania. Tylko do muzyków przywarł taki dziwny stereotyp, być moze wypracowany przez lata przez naszych ojców i dziadków, że na trzeźwo nie da się grac. To jest smutne i smutne jest to że ktoś z zazdrości pisze takie bzdury. Kto panu broni zarywać noce na próby i granie na imprezach, poświęcać każdą wolną chwilę i mnóstwo ciężko zarobionych pieniędzy na granie na weselach??To nie są wcale takie "kokosy" jak się wydaje. Pozdrawiam.

#4 ~fryzjerka~

~fryzjerka~
  • Goście

Napisano 05 marzec 2010 - 00:43:41

Wyświetl postUżytkownik kaaska21 dnia 4.03.2010, 15:41:47 napisał

Jak sobie wyobrazasz ze zespoły maja byc zerejstrowane jako działalnośc gospodarcza?? dlaczego?? czyzby Cie zazdrosc sciskaął ze zespoły tyle zarabiaja?? i nie mysl sobie ze ktos na reke bierze 2000zł podziel to na przyklad na 4 osoby albo 5 .

Kaaska21 kogo ty chcesz bronić? Może ty już śpiewasz w takim zespole a może dopiero się uczysz nut i masz zamiar. Od kiedy to można wykonywać usługę, brać za to pieniądze i nie rozliczać się z fiskusem czyli okradać Państwo tzn. nas wszystkich również mnie. Do tej pory nie słyszałam aby jakis zespół weselny wystawił fakturę za wesele. Ciekawi mnie jeszcze czy jakiś zespół opłaca ZAIKS tak jak to sobie życzy ZAIKS od słuchania muzyki z radia w przypadku sklepów i salonów. A kary są bardzo duże.

#5 ~fryzjer~

~fryzjer~
  • Goście

Napisano 05 marzec 2010 - 11:45:09

Wyświetl postUżytkownik fryzjerka dnia 4.03.2010, 13:20:58 napisał

Następnym razem proszę zrobić promocję dla legalnych działalności np: zakładów fryzjerskich.
"Fryzjerka" a może Ty publicznie napiszesz jak kłamiesz Fiskus - przecież każdemu klientowi nie dajesz paragonu ze strzyżenia. Akurat ten zawód wykonuje. Nie zazdrośćmy innym że ktoś umie grać i bawić gości , muzyka to też bardzo wielki dar tak jak strzyżenie. Pozdrawiam.

#6 ~zaba~

~zaba~
  • Goście

Napisano 05 marzec 2010 - 11:49:53

Akurat z tego co mi wiadomo ZAIKS opłaca organizator imprezy, wiec zespołowi nic do tego :-)
I po temacie

#7 ~fryzjerka~

~fryzjerka~
  • Goście

Napisano 05 marzec 2010 - 14:32:13

Wyświetl postUżytkownik fryzjer dnia 5.03.2010, 11:45:09 napisał

"Fryzjerka" a może Ty publicznie napiszesz jak kłamiesz Fiskus - przecież każdemu klientowi nie dajesz paragonu ze strzyżenia. Akurat ten zawód wykonuje. Nie zazdrośćmy innym że ktoś umie grać i bawić gości , muzyka to też bardzo wielki dar tak jak strzyżenie. Pozdrawiam.

Po pierwsze, nie pisz stwierdzająco. Ja moge tylko przypuszczać, że skoro sam ten zawód wykonujesz i piszesz o nie wydawaniu paragonów to chyba tylko ze swojego przykładu. Ja sobie nie wyobrażam aby któraś z moich fryzjerek pozwoliła aby mój klient odszedł bez paragonu, wiec zastanów się nad swoimi słowami i swoim postępowaniem wobec klientów. Skoro ja mogę uczciwie zarobić i jeszcze dać zarobić dziewczynom, to oczekuje również tego od innych. Pamietajcie, że chytry dwa razy traci.

#8 ~izzy~

~izzy~
  • Goście

Napisano 06 marzec 2010 - 10:48:39

Pani Fryzjerka ma chyba kłopoty emocjonalne...i to duże.
Cechuje sie Pani typowymi NAJGORSZYMI przypadłościami Polaka. Mianowicie są to: zawiść i zazdrość.
Widzę że ogromną solą w Pani oku jest to że ktoś sobie dorabia poświęcając swój wolny czas w weekend (kiedy Pani pewnie griluje lub leży sobie nad jeziorkiem), wspomnę tutaj także o weekendowej utracie męża czy ojca jaką niewątpliwie odczuwa rodzina muzyka. Proszę się nad tym zastanowić. Jeśli jednak nawet to nie przyniesie "oświecenia", to co stoi Pani na przeszkodzie wziąć tamburyn do ręki i śpiewać w soboty przez 12 godzin w nocy, bez względu na samopoczucie, stan zdrowia czy też jakiekolwiek widzi mi się....droga otwarta!!

#9 ~fryzjerka~

~fryzjerka~
  • Goście

Napisano 08 marzec 2010 - 23:32:51

Wyświetl postUżytkownik izzy dnia 6.03.2010, 10:48:39 napisał

Pani Fryzjerka ma chyba kłopoty emocjonalne...i to duże.
Cechuje sie Pani typowymi NAJGORSZYMI przypadłościami Polaka. Mianowicie są to: zawiść i zazdrość.
Widzę że ogromną solą w Pani oku jest to że ktoś sobie dorabia poświęcając swój wolny czas w weekend (kiedy Pani pewnie griluje lub leży sobie nad jeziorkiem), wspomnę tutaj także o weekendowej utracie męża czy ojca jaką niewątpliwie odczuwa rodzina muzyka. Proszę się nad tym zastanowić. Jeśli jednak nawet to nie przyniesie "oświecenia", to co stoi Pani na przeszkodzie wziąć tamburyn do ręki i śpiewać w soboty przez 12 godzin w nocy, bez względu na samopoczucie, stan zdrowia czy też jakiekolwiek widzi mi się....droga otwarta!!

Zapewniam, czuję się świetnie. Nic mi nie dolega i przed nikim nie muszę się wstydzić.
Jedyne co mogę zauważyć po pana wpisie to typowa cecha ludzi pańskiego typu - okraść każdego kogo się da.
Gdy się okrada wszystkich to według Pana mniej boli. Tylko tak nie można. Skoro sam się Pan przyznaje, że gra to ja dziekuję za taki zespół.
Jednak są prawdziwe zespoły z klasą, nie jacyś podwórkowi oszuści. Tych solidnych jednak można policzyć na palcach jednej ręki.
Byli obecni na Gali Ślubnej w Krośnie. Jedyne trzy legalne zespoły: Fruwająca Kanapa, HiT, Orion.

#10 ~zaba~

~zaba~
  • Goście

Napisano 19 marzec 2010 - 09:14:16

Zapewniam, czuję się świetnie. Nic mi nie dolega i przed nikim nie muszę się wstydzić.
Jedyne co mogę zauważyć po pana wpisie to typowa cecha ludzi pańskiego typu - okraść każdego kogo się da.

Zazdrość ,zawiść ,nienawiść.Te cechy domunują.50% ludzi w Polsce dorabia (LUB JAK KTO WOLI PRACUJE NA CZARNO) ale nie okrada ponieważ godzą się na to dwie strony.Zamawiająca usługę i wykonująca takową.Można wypisać paragon fiskalny tylko komu on jest poptrzebny Młodym? NIE. Rodzicom którzy przeważnie za takie imprezy płacą? Nie. Odpowiedź jak w reklamie TO PO CO PRZEPŁACAĆ.
Jeśli ktoś jest bez winy(nigdy nie dawał anie nie brał bez podatku)niech pierwszy rzuci kamieniem...

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 kwiecień 2010 - 23:38:56

Apropo ZAIKS to nie aż tak straszne opłaty - opłata za tandiemy ukształtowane na poziomie 500 - 1000zł w skali roku i wyliczane z repertuaru wykonywanego przez zespół. Wiem bo płacę. Nikt nie każe grać nam samych nowości, przy znanych kowerach tez można się dobrze bawić... A dlaczego warto zapłacić, a choćby dlatego że zawistna konkurencja nasyła na ciebie kontrole, a tak to Spoxik, bez obaw, to tylko wydatek porównywalny do honorarium choćby poprawin...

Nie każdy też gra dla forsy...

Można też wykonywać własne utwory :) za które się nie płaci... nagrać płytę a kasę z niej przeznaczyć na ZAIKS i nie tylko...

Pozdrawiam i zapraszam www.karczmarze.pl

PS. Większość kapel tych legalnych i tych mniej, w swoich umowach i tak opłaty za ZAIKS przerzuca na organizatora. Jest to dopuszczalne prawnie, pytanie tylko która młoda para to płaciła?

#12 pawlisko

pawlisko

Znajomy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 48 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 19:45:20

O jak tu zawrzało. I pomyśleć, że świąteczna atmosfera panuje ;-)

Co do tematu, to uważam, że nie ma w tym nic złego w promocji internetowej zespołów.
Większość nupturientów traci wiele czasu na znalezienie dobrego zespołu, jeżdżąc w soboty po knajpach i słuchając kolejnych kapel. A wybór jest naprawdę duży ...

Jeśli chodzi o apanaże, to wydanie 2 tysięcy jest sporym wydatkiem, no ale ponoć raz się robi wesele.
I faktycznie podzielić to na 4-5 osób to nie są dla nich kokosy. Ciągłe przygotowywanie się do występów, ćwiczenie nowych piosenek, zakup sprzętu, zostawianie rodziny na cały dzień(a niekiedy i dwa dni), granie w czasie choroby - bo i tak się zdarza - czy Pani Fryzjerka grała kiedyś przez kilkanaście godzin?

A co do alkoholu, to faktycznie nadal panuje stereotyp muzyka - pijaka. Zamawiający nie ma obowiązku stawiania orkiestrze alkoholu podczas występu.

#13 ~PO-lepiony~

~PO-lepiony~
  • Goście

Napisano 08 kwiecień 2010 - 10:50:16

OJ DANA, HOP SASA, BUM CYK-CYK, TRA LA LA,
TAK ŚPIEWA WESELNA KAPELA,

#14 ~młody~

~młody~
  • Goście

Napisano 09 maj 2010 - 20:03:11

podajcie jeszcze ceny za wynajęcie zespołu przy ich wywiadach

#15 ~~andy~~

~~andy~~
  • Goście

Napisano 11 maj 2010 - 10:15:12

zespół zarejestrowany pisze na umowie cenę netto więc jak ktoś chce fakturę to musi dopłacić kwotę podatku;)

#16 ~tradycja~

~tradycja~
  • Goście

Napisano 18 maj 2010 - 07:11:28

Wyświetl postUżytkownik PO-lepiony dnia 8.04.2010, 11:50:16 napisał

OJ DANA, HOP SASA, BUM CYK-CYK, TRA LA LA,
TAK ŚPIEWA WESELNA KAPELA,

I tak powinno być, tak jest w Niemczech, Słowacji, Czechach, Francji we Włoszech na weselach bawi się po weselnemu. A u nas... paniusia młoda (która pozmywała trochę w Anglii) pyta zespołu czy gracie nowe pisenki po angielsku, "te dyskotekowe"??????? No i biedne zespoły albo się męczą na próbach profanując znane przeboje, albo kupują MIDY i PLAY !!!!!! Wesele powinno być weselem a dyskoteka dyskoteką. Po co mam słuchać na weselu to co na okrągło leci w radiu, to już znamy. Fajnie jak na weselu zespół zapoda kawałki typowo weselne tak na odmianę.

#17 ~k s~

~k s~
  • Goście

Napisano 18 maj 2010 - 12:20:56

Tez gram w zespole weselnym iuwazam ze to nie jest takie proste .Trzeba całą noc napierac i dawac z siebie wszystko a i tak jeden cię doceni a drugi złosliwie powie ze za długie przerwy.Lekarze tez przyjmują prywatnie i tez nie płacą i wiele innych więc nie czepiajcie się zespołów .Tez jestem tego zdania ze polakowi powinno zyc się lepiej.Pozdrawiam grających na zywo.

#18 ~skov24~

~skov24~
  • Goście

Napisano 04 czerwiec 2010 - 14:41:51

[quote name='fryzjerka' date='5.03.2010, 01:43:41' post='162198']
Kaaska21 kogo ty chcesz bronić? Może ty już śpiewasz w takim zespole a może dopiero się uczysz nut i masz zamiar. Od kiedy to można wykonywać usługę, brać za to pieniądze i nie rozliczać się z fiskusem czyli okradać Państwo tzn. nas wszystkich również mnie. Do tej pory nie słyszałam aby jakis zespół weselny wystawił fakturę za wesele. Ciekawi mnie jeszcze czy jakiś zespół opłaca ZAIKS tak jak to sobie życzy ZAIKS od słuchania muzyki z radia w przypadku sklepów i salonów. A kary są bardzo duże.

Jestem ciekawy czy Ty z wszystkiego sie rozliczasz nawet jak idziesz robic włoski znajomym a i nie gram po weselach ani nie spiewam takze nie bronie ich strony ale nie przesadzaj z tym fiskusem

#19 ~musicman~

~musicman~
  • Goście

Napisano 12 czerwiec 2010 - 10:45:36

Czolem!
Sumiennie obejrzalem wszystkie oferty i chyba jedynie "Orion" jest jedyna kapela weselna prezentujaca autentycznie wysoki poziom wykonawczy. Spoko strona www, spoko nagranie i w miare zawowodo zrobiony clip. Panna ( albo nie panna) drze sie niezgorzej ( z lozka tez bys nie wykopal) - pardon- xD.. choc reszta zalogi troche mi pachnie zasciankiem. :) Wlasnie. Chodzi o to, zeby te weselne zespoly, prezentowaly szerokie spektrum wykonywanej muzyki. Nie do oczepin ( a potem mozna sie urznac). Co do ZAiKSu, obowiazek oplat i zgloszen listy cowerow zawsze lezy po stronie organizatora choc z tym, jak wiem z autopsji, jest tragicznie. Gram na tzw "zawodowej scenie" ale jestem mile zaskoczony kilkoma prezentacjami zepolow weselnych. Zwlaszcza Oriona.

Pozdro :)

#20 ~bartollo7~

~bartollo7~
  • Goście

Napisano 28 czerwiec 2010 - 13:11:57

Z tych wszystkich zespołów nadaje się tylko Demeters. Prawda jest taka, że dobre zespoły nie umieszczą tu swoich profili, bo i tak mają dużo roboty, a taka reklama jest im niepotrzebna. That's all

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych