Władze Przemyśla chcą zlikwidować kilkanaście szkół :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~m~
Napisano 25 styczeń 2012 - 07:46:25
#2 ~boss~
Napisano 25 styczeń 2012 - 08:46:07
#3 ~Gość~
Napisano 25 styczeń 2012 - 09:58:53
Użytkownik boss dnia 25 styczeń 2012 - 08:46:07 napisał
#4 ~Ciekawski~
Napisano 25 styczeń 2012 - 11:06:16
#5 ~jot~
Napisano 25 styczeń 2012 - 12:31:20
A tylko przypomnę - na spotkaniu z mieszkancami Ostrowa pan wójt obiecał nam rozbudowę naszej szkoły - ciekawe na kiedy to zaplanował - jak na razie bierze się za likwidację szkół i przedszkoli w gminie!!! Pisały już o tym gazety i on się też wypowiadał.
Ja już nie chcę mieszakć w gminie - w Ostrowie, ja chcę do Przemyśla - może nie jest tam ze szkołami i przedszkolami zdecydowanie lepiej ale przynajmniej jest jakiś wybór. kiedy wreszcie Przemyśl poszerzy się o Ostrów i Kuńkowce???
#6 ~mimi~
Napisano 25 styczeń 2012 - 12:34:04
#7 ~mimi~
Napisano 25 styczeń 2012 - 12:37:23
#8 ~Jola~
Napisano 25 styczeń 2012 - 13:45:51
#9 ~Ferdynand K~
Napisano 25 styczeń 2012 - 15:36:14
#10 ~az~
Napisano 25 styczeń 2012 - 16:03:03
- Rządy platformy to katastrofa dla ludzi zarówno na górze jak i w samorządach
- Platforma Oszczędza tylko i wyłącznie na ludziach.
- Poseł Rząsa nauczyciel i pozwala zamykać szkoły?
- Dzieci rodzi się co raz więcej niż demograficzny jest ale w ponadgimnazjalnych już
- W Przemyślu lepiej zabrać kase z Edukacji a przeznaczyć na obwodnice niech ludzie zdychaja...
To cała recepta PO na Polske!
#11 ~małgośka~
Napisano 25 styczeń 2012 - 16:07:56
#12 ~gość~
Napisano 25 styczeń 2012 - 16:53:58
#13 ~Gość~
Napisano 25 styczeń 2012 - 17:19:55
#14 ~Gość~
Napisano 25 styczeń 2012 - 17:58:50
#15 ~jordi~
Napisano 25 styczeń 2012 - 18:59:57
#16 ~petro~
Napisano 25 styczeń 2012 - 19:10:42
#17 ~Kunik~
Napisano 25 styczeń 2012 - 21:03:58
Następnym razem nie będę taki głupi - Kowalski try nie masz już mojego głosu w najbliższych wyborach. Moja rodzina i znajomi też tak myślą/\. Mam nadzieję, że pojawi się jakiś inny kandydat, który zadba o przyszłość naszych dzieci. Przecież jak się je dobrze wszkole nauczyc to i potem we życiu będą miałyu łatwiej a tu szkoły marne, przedszkoli ma nie być. Zostaje tylko do miasta dzieci wozić albo do prywatnych szkół w mieście albi liczyć na łaskę dyrektorów podstawówek.
A mówili mi, żebym kowalskiemu już nie ufał. Kilku znajomych głosowało na tego młodego kandydata - pewnie by łby lepszy niz ten co jest. Wójcie - ja nbedę pamiętał coś ty tu nawyprawiał!!! Dlaczego swoich dzieci nie posyłasz do szkół w Ostrowie - skoro niby tam mieszkasz???
Ludzie zróbmy coś z tym wszystkim. Tak dalej być nie może. Autobusy mają nam poliwkidować - bedzie tylko kilka na dzień, przedszkoli ma nie być a i szkoły mają być jakieś niepubliczne - pewnie nie każdy do nich się będzie mógł dostać.
granda w biały dzień!!!
#18 ~mieszkaniec gminy~
Napisano 25 styczeń 2012 - 23:24:54
#19 ~xyz~
Napisano 26 styczeń 2012 - 01:03:12
wstyd!!! nie ma pan za grosz odpowiedzialności za społeczeństwo, którym pan kieruje, o czym zresztą przekonali się już kilka lat temu mieszkańcy gminy Medyka
#20 ~Jola~
Napisano 26 styczeń 2012 - 09:41:45
• grupa 5 osób posiadających prawo wybierania rady danej gminy,
• statutowa struktura terenowa partii politycznej działającej w gminie,
• organizacja społeczna posiadająca osobowość prawną, której statutowym terenem działania jest co najmniej obszar danej gminy.
O powstaniu takiej inicjatywy należy powiadomić wójta oraz komisarza wyborczego. Inicjator referendum powinien też podać do wiadomości mieszkańców gminy, na swój koszt, w sposób zwyczajowo w niej przyjęty, informację na temat tego, czego ma dotyczyć referendum oraz o przyczynach uzasadniających odwołanie wójta.
W ciągu 60 dni od powiadomienia wójta należy zebrać podpisy mieszkańców popierających tą inicjatywę. Aby referendum mogło zostać zorganizowane, inicjatywę musi poprzeć co najmniej 10% osób uprawnionych do głosowania.
Podpisy zbiera się na kartach zawierających:
• informacje o przedmiocie zamierzonego referendum oraz o tym, że poparcia nie można wycofać,
• nazwiska i imiona członków grupy inicjatywnej oraz imię, nazwisko i miejsce zamieszkania pełnomocnika – jeżeli inicjatorem referendum jest grupa obywateli,
• nazwę i adres siedziby statutowej struktury terenowej partii politycznej lub organizacji społecznej oraz imię, nazwisko i adres zamieszkania pełnomocnika – jeżeli inicjatorem referendum jest partia polityczna lub organizacja społeczna.
Mieszkaniec gminy popierający wniosek o przeprowadzenie referendum powinien podać na karcie nazwisko, imię, adres zamieszkania i numer ewidencyjny PESEL oraz potwierdzić te dane własnoręcznym podpisem.
Po zebraniu podpisów inicjator referendum powinien przekazać komisarzowi wyborczemu wniosek o przeprowadzenie referendum wraz z kartami zawierającymi podpisy osób popierających tą inicjatywę i informacją o spełnieniu obowiązku poinformowania mieszkańców o planowanym głosowaniu.
Wniosku takiego nie można złożyć:
• przed upływem 10 miesięcy od wyboru wójta,
• później niż na 8 miesięcy przed zakończeniem kadencji,
• przed upływem 10 miesięcy od poprzedniego referendum.
Komisarz wyborczy w ciągu 30 dni od złożenia wniosku ma obowiązek wydać postanowienie o przeprowadzeniu referendum lub odrzuceniu wniosku (gdy zawiera on niedające się usunąć uchybienia: inicjator referendum nie wywiązał się z obowiązku poinformowania mieszkańców o planowanym referendum lub zebrano prawidłowo niewystarczającą liczbę podpisów i minął już termin na ich zebranie). W przypadku drobniejszych uchybień komisarz powinien zwrócić wniosek, nakazując ich usunięcie w terminie 14 dni.
Na postanowienie komisarza wyborczego odrzucającego wniosek o przeprowadzenie referendum przysługuje skarga do sądu administracyjnego.
Mieszkańcy Gminy Przemyśl może czas zacząć działać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia